Gronsveld

TYPE

Monument

KAMERS

14

LOCATIE

Gronsveld
Adres: Rijksweg 68 6247 AK GRONSVELD
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1833
Ligging: aan park, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 1000 m2
Oppervlakte perceel: 22905 m2

CHARMANT KASTEEL TE KOOP BIJ MAASTRICHT
Op steenworp afstand van Maastricht, aan de rand van het heuvelland, ligt het statige kasteel Gronsveld. Een bijzonder familiehuis op een historische plek. Het is gebouwd in fasen in de periode 1250 tot 1880. Kasteel Gronsveld biedt u historisch wonen gecombineerd met 21e eeuws woongenot op ruim 2 hectare grond op maar vijf minuten afstand van het bourgondische Maastricht. Door de eeuwen heen diverse keren van gedaante veranderd tot het charmante geheel dat we vandaag de dag kunnen aanschouwen. Het is een ideale plek waar u kunt genieten van het buitenleven en alle drukte van de stad achter u kunt laten. Het combineert het beste van de stad en het platteland.

Kijk ook eens op onze landingspagina: https://kasteelrijksweggronsveld.nl/
Op dit moment kunnen we misschien wel spreken van het mooiste kasteel van Limburg! In ieder geval het best gerestaureerd door de huidige eigenaren, die er de afgelopen 20 jaar hart en ziel in hebben gestoken. Met respect en behoud van alle authentieke elementen hebben zij van dit kasteel een luxe en modern woonhuis gemaakt, voorzien van alle hedendaagse wensen, dat verrassend overzichtelijk, harmonieus en bewoonbaar is. Het heeft zijn menselijke maat behouden. Buiten exclusief woongenot is er natuurlijk ruimte voor meer. Er ligt een geheel gerestaureerde oude ruïne met de modernste faciliteiten die gebruikt wordt als vergaderruimte en voor workshops. De royale oranjerie biedt alle mogelijkheden voor kantoor of atelier/ galerie aan huis.

Temidden van de rust in een groot eigen park met glooiende grasvelden en eeuwenoude bomen, waan je je hier toch echt in het verre buitenland, terwijl Maastricht naast de deur ligt en steden als Keulen, Aken, Luik, Brussel, Antwerpen en Düsseldorf binnen een uur te bereiken zijn. Net als 7 grote internationale vliegvelden.

Wat een voorrecht moet het zijn om hier iedere dag te mogen ronddwalen, te genieten, de historie te voelen en jezelf kasteelheer of -vrouw te noemen……die mogelijkheid bieden wij u.

Dit object wordt aangeboden in collegiale samenwerking met Marinus & Partners uit Maastricht.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).