Helvoirt

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Helvoirt
Adres: Rijksweg 16 5268 KJ HELVOIRT
Vraagprijs: € 1.945.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1812
Ligging: aan park, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 690 m2
Oppervlakte perceel: 9356 m2

Met genoegen presenteren wij u landgoed Mariënhof. Een historische buitenplaats van bijna 1 ha., bestaande uit een riant landhuis en koetshuis, beide een rijksmonument -ca 1812- en diverse bijgebouwen. Het landgoed ligt aan de N65, de provinciale weg van Tilburg naar ’s-Hertogenbosch en is daarom uitstekend bereikbaar. De gebouwen zijn gelegen in een landschapspark met historische- en architectonische aanleg waarin o.a. monumentale eikenbomen en fraaie waterpartijen en zwembad gelegen zijn.

Het landhuis en het koetshuis verkeren in absolute topconditie en zijn thans in gebruik als kantoor. Het object leent zich echter ook uitstekend voor bewoning. Vorstelijk wonen op een heus landgoed! Het object wordt in onverhuurde staat aangeboden. Bij de laatste renovatie is zoveel mogelijk gestreefd naar behoud van het historisch complex en slechts gebruik gemaakt van de meest exclusieve materialen. Daarnaast zijn er in het historische park nog een tuinmanswoning en een poolhouse gelegen. De tuinmanswoning deed in het verleden dienst als postkantoor. Er is een omgevingsvergunning verleend voor uitbreiding van het koetshuis. Het landschapspark met zwembad, wandelpaden, waterpartijen en schitterende monumentale bomen verkeert ook in uitmuntende staat en biedt u al het gewenste genot van rust en privacy.

Ook het interieur is zeer luxe afgewerkt en beschikt over sfeervolle historische details zoals de hoge kwaliteit stucwerk plafonds en haardpartijen. Een harmonieuze samensmelting met de omliggende natuur verbindt de kamers met het prachtige landschapspark. Het is dan ook een waar voorrecht om op deze bijzondere plek te mogen wonen en/of werken. Recentelijk is bij de gemeente een principe verzoek ingediend om het landgoed te transformeren naar een woon-zorglocatie. Landgoed Mariënhof: Een dagelijkse beleving van authenticiteit en uitzonderlijk genot. Ervaar het zelf en ontdek wat landgoed Mariënhof te bieden heeft.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).