Helvoirt

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Helvoirt
Adres: Rijksweg 16 5268 KJ HELVOIRT
Vraagprijs: € 1.495.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1812
Ligging: aan park, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 690 m2
Oppervlakte perceel: 9080 m2

Landgoed Mariënhof te Helvoirt: een buitenplaats van bijna 1 ha., bestaande uit een riant landhuis en koetshuis, beide een rijksmonument -ca 1812- en diverse bijgebouwen. Het landgoed ligt aan de N65, de provinciale weg van Tilburg naar ’s-Hertogenbosch en is daarom uitstekend bereikbaar. De gebouwen zijn gelegen in een landschapspark met historische- en architectonische aanleg waarin o.a. monumentale eikenbomen en fraaie vijverpartij, maar ook een zwembad in gelegen is.

Het landhuis en het koetshuis verkeren in absolute topconditie: vorstelijk wonen op een heus landgoed! Bij de laatste renovatie is zoveel mogelijk gestreefd naar behoud van het historisch complex en slechts gebruik gemaakt van de meest exclusieve materialen. Het interieur is zeer luxe afgewerkt en beschikt over sfeervolle historische details zoals de hoge kwaliteit stucwerk plafonds en haardpartijen.

Daarnaast zijn er in het historische park nog een tuinmanswoning, zwembad en een poolhouse gelegen.
Het object is de laatste jaren in gebruik geweest als kantoor maar wij vinden het object bij uitstek geschikt voor de woonfunctie.

Landgoed Mariënhof: een prachtig object om met een groot gezin te wonen, maar ook met de mogelijheid voor een zeer representatief kantoor in het koetshuis.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).