Nieuwersluis

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Nieuwersluis
Adres: Rijksstraatweg 66
Vraagprijs: 1.075.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1672
Ligging: aan vaarwater;aan water;in centrum;vrij uitzicht
Oppervlakte: 136 m²
Oppervlakte perceel: 390 m²

Monumentale perfectie aan de Vecht

Met recht bijzonder is deze karakteristieke rijks monumentale VRIJSTAANDE VILLA met GARAGE en AANLEGSTEIGER direct aan de prachtige Vecht. Dit comfortabele huis is volledig gerenoveerd met behoud van stijlkenmerken en voldoet aan de eisen van deze tijd, qua techniek en uitstraling. De combinatie van historie, mooie materialen, uitgebalanceerde kleuren en luxe maken het tot een heerlijk en misschien wel perfect huis.

Het markante pand is gelegen bij de monding van de Nieuwe Wetering aan de Vecht, hierdoor is het perceel aan twee zijden door water omgeven, aan de andere zijden grenst het aan de Rijksstraatweg alsmede de ophaalbrug over de Vecht.

De oorsprong van dit prachtige pand gaat terug naar 1672. Bijna 200 jaar historie als het oorspronkelijke Gemeenlandshuis op het kruispunt van de Vecht en de Nieuwe Wetering, tevens één van de meest interessante periodes uit historisch oogpunt. Het fraaie wapenschild op de voorgevel getuigd van het gezamenlijk beheer van de Gemeente Amsterdam en Utrecht.

Nieuwersluis ligt op steenworp afstand van Amsterdam, Utrecht en ’t Gooi. Diverse voorzieningen als scholen, winkels en restaurants zijn op korte afstand.

INDELING

Begane grond

De entree is werkelijk prachtig, de dubbele groene voordeur met daarboven het wapenschild. U komt binnen in de lichte vestibule die ruimte biedt voor de garderobe en toegang tot de woonkamer. De woonkamer is zeer licht en wat opvalt zijn de robuuste witte balken aan het hoge plafond. Op de vloer een mooie lichte visgraat parketvloer omzoomd met hoge witte plinten tegen de wit gestuukt wanden. Hoge ramen met roedeverdeling waarbij de schutters het geheel compleet maken. Dit zitkamer is prettig qua opzet en het is heerlijk genieten bij de brede, strak uitgevoerde houtkachel.

Aansluitend de serre met openslaande deuren naar het terras. Het is heerlijk dineren aan de lange tafel genietend van het uitzicht over het water. De serre vormt een geheel met de ruim opgezette keuken. De smaakvolle keuken met Lacanche fornuis is doordacht ingericht en van alle gemakken voorzien. Vanuit de woonkamer hebben we toegang tot de hal met het gastentoilet en de trapopgang.

Verdieping

We komen boven op de ruime overloop met toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde vinden we de masterbedroom met comfortabele inloopkast. Vervolgens de complete badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. En aan de achterzijde de tweede slaapkamer.

Zolder

Er is een vaste trap naar de zolderverdieping. Er is een ruime slaapkamer met eigen wastafel en grote douche. Op de overloop ruimte voor de wasmachine en wasdroger. Aan de achterzijde nog een kleinere slaapkamer.

Tuin / buiten

Het ideale vertrekpunt voor fantastische tochten over de Vecht, de Nieuwe Wetering / Angstel of de Loosdrechtse plassen. U kunt heerlijk zitten aan het water met een prachtige zicht op de Vecht. Er zijn verschillende terrassen en de fraai aangelegde tuin biedt verrassend veel privacy. Er is een goede garage met bergzolder. Naast de garage is er voldoende parkeergelegenheid voor 3 auto’s op eigen terrein.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).