Beek

TYPE

Monument

KAMERS

18

LOCATIE

Beek
Adres: Rijksstraatweg 177 – 179 6573 CN BEEK
Vraagprijs: € 1.420.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1825
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 567 m2
Oppervlakte perceel: 2465 m2

Op een van de mooiste locaties van Beek, aan de befaamde Rijksstraatweg, staat de ‘Lindenhof’: een vrijstaande monumentale villa uit 1825 met een royaal koetshuis. In de loop van de jaren is er veel gerenoveerd. Het koetshuis is in 1992 verbouwd tot een volwaardig woonhuis. In het souterrain van de villa is in 2007 een modern, comfortabel appartement gerealiseerd. De ligging is bijzonder: centraal in het dorp, dicht bij alle voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Trefwoorden zijn privacy en ruimte. Het geheel is gesitueerd op een kavel van bijna 2500 m2, met een prachtig aangelegde tuin met diverse terrassen/zitjes en een tuinhuis. Het object biedt talloze mogelijkheden, zoals praktijk of kantoor aan huis, bewoning door twee gezinnen en aanleun-wonen. Een object als dit komt maar hoogstzelden op de markt, dus grijp deze kans.

Indeling van de villa:
Bel-etage (eerste verdieping): Via een fraaie bordestrap (volledig vernieuwd in 2011) en de karakteristieke veranda kom je bij de imposante dubbele voordeur. Je komt binnen in een hoge, royale hal annex gang. Rechts bevindt zich de grote woonkamer, met dubbele toegangsdeur. De woonkamer heeft de originele hoogte van meer dan vier meter en is voorzien van een sfeervolle houtkachel. Tegenover de woonkamer is de eetkamer gesitueerd met (verlaagd) houten plafond en een open doorgang naar de royale keuken. Aan de achterzijde liggen de werkkamer en een gastenkamer met douche en wastafel. Ook hier zijn de plafonds verlaagd – terugbrengen naar de originele hoogte is in alle kamers mogelijk. Verder zijn er op de bel-etage nog een ingebouwde (werk)kast en een toilet. De overdekte veranda aan de voorzijde is een fantastische plek om te genieten van een kop koffie of een glas wijn.

Tweede verdieping: Overloop, vijf ruime slaapkamers waarvan vier met wastafel en twee met airco. De ouderslaapkamer heeft bovendien een inloopkast. Gemoderniseerde badkamer (2013) met inloopdouche, wastafel met ombouw en toilet. Naast de badkamer is de stookzolder met CV-ketel en aansluitingen voor de wasmachine en droger. Beide ruimtes zijn voorzien van mechanische ventilatie.

Souterrain/begane grond: In het souterrain van de villa is in 2007 een comfortabel appartement gerealiseerd (onder begeleiding van Pieter Oosterhout, Bureau voor Architectuur). Via de eigen ingang kom je in de hal annex gang, waar de prachtige, originele stenen vloer nog ligt. Rechts is de grote, lichte woonkamer met sfeerhaard (gas). Links bevindt zich de compleet ingerichte woonkeuken, in stijl op maat gemaakt met behoud van de originele kastenwand. De keuken is voorzien van een granieten aanrechtblad met dubbele spoelbak, een keramische kookplaat, afzuigkap, combinatiemagnetron, inbouwkoelkast en vriezer. Aan de achterzijde liggen de werkkamer, de badkamer en de aangrenzende slaapkamer. De badkamer heeft een inloopdouche, hangend toilet en een wastafel met ombouw. Vanuit de slaapkamer is via een schuifdeur de woonkamer bereikbaar. De logeer/werkkamer heeft een prachtig uitzicht op de tuin. In deze kamer is er een separate wasruimte, met aanrechtblad, spoelbak en aansluitingen voor wasmachine en droger. Verder omvat het appartement een lichte, droge kelder met spitsbooggewelf.

In de tuin van de villa bevinden zich nog een fietsenschuur en een schuur voor tuingereedschap. De tuin is voorzien van een automatische sproei-installatie.

Het vrijstaande koetshuis is in 1992 onder architectuur (architect: Kees Brand) uitgebreid en verbouwd tot een volwaardige woning, met een grote tuingerichte kamer en een aparte woonkeuken (voorzien van diverse apparatuur). In de woonkamer is een rookkanaal aanwezig voor het plaatsen van een houtkachel of open haard. Op de eerste etage zijn vier slaapkamers, een luxe badkamer en een aparte doucheruimte voor gasten of kinderen. De vliering biedt extra bergruimte. In de inpandige schuur is voldoende ruimte voor fietsen en tuingereedschap. De tuin van het koetshuis is met natuurlijke hagen gescheiden van de tuin van de villa en biedt veel privacy. In de tuin staat een stenen cottage met open haard. Een heerlijke loungeplek!

Bijzonderheden:
• Fraaie monumentale villa met koetshuis
• Het souterrain heeft alle voorzieningen om zelfstandig te bewonen
• Het koetshuis is een compleet zelfstandige woning
• Mooie aangelegde tuin rondom
• Gunstige ligging
• Dicht bij alle voorzieningen
• Openbaar vervoer op loopafstand
• Multifunctionele invullingsmogelijkheden
• Groot woonoppervlak
• Parkeermogelijkheden op eigen terrein
• Een groot deel van de wanden is dubbelsteens
• De HR-verwarmingsketel is van 2013, de 2e ketel (koetshuis) is oud
• Het platte dakgedeelte is in 2014 vervangen en geïsoleerd

Het bijzondere van de bouwstijl van de ‘Lindenhof’ is de symmetrisch ingedeelde voorgevel. De bel-etage heeft een dubbele empire voordeur met gebrandschilderd glas-in-lood. De zijwanden van de veranda hebben smeedijzeren roeden die een bewerkelijk geometrisch patroon vormen. Rechts achter het huis staat het voormalige koetshuis.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).