Wassenaar

TYPE

Monument

KAMERS

1

LOCATIE

Wassenaar
Adres: Rijksstraatweg 167 2245 AA WASSENAAR
Vraagprijs: € 1 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1660
Oppervlakte: 258 m2
Oppervlakte perceel: 9624 m2

Op deze heerlijke plek valt alles op z’n plaats
Zie het voor u: een monumentale 17e eeuwse woonboerderij in het grazige groen tussen het chique Wassenaar en het historische Leiden. En u mag helemaal zélf bepalen wat u op die plek gaat doen. Wonen. Werken. Of allebei: uw eigen onderneming aan huis. Het bestaat echt. Het kan echt. En ú kunt er een bod op uitbrengen.

Woont en werkt u graag in een historische setting in het groen en hecht u veel waarde aan uw privacy? Maar kunt u ook niet buiten de geneugten, voorzieningen en zakelijke mogelijkheden van de Randstad? Kom snel kijken en profiteer van deze bijzondere buitenkans.

Eeuwenoud rijksmonument verscholen in het groen
Het aanbod betreft een eeuwenoud rijksmonument plus bijgebouwen op ca. 7.500 vierkante meter eigen grond aan een autoluwe parallelweg langs de A44 in Wassenaar; een begerenswaardige plek in deze gewilde, exclusieve woongemeente. De historische woonboerderij (woonoppervlakte ca. 258 m2, plus paardenstal) gaat schuil in het groen nabij de gemeentegrens met Leiden. Voorheen was hier een paardenhouderij gevestigd.

Vanaf uw erf rond de boerderij geniet u straks van een onbelemmerd uitzicht over uw erf met boomgaard, de landerijen van de achterliggende polders en de bosschages aan weerszijden van het erf.

Midden in het groen, maar alles bij de hand
Midden in het groen, met alle gemakken en voorzieningen van ‘de stad’ bij de hand; in en rond uw woonboerderij komen al uw woonwensen uit. Maar óók uw ambities als ondernemer. De woonboerderij en bijgebouwen lenen zich namelijk bij uitstek voor een bedrijf of bedrijf aan huis. Denk aan kantoor, hoveniersbedrijf, manege, hotel of bed & breakfast. De mogelijkheden zijn legio. Op uw erf is bovendien nog 800m2 extra ruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld een schuur, paardenstal of paardenbak.

Onder voorwaarden is elk serieus plan bespreekbaar. Voor informatie over de mogelijkheden en voorwaarden kunt u contact opnemen met de gemeente Wassenaar. E-mail: gemeente@wassenaar.nl. Tel. 14070.

2.295 m3 die u zelf kunt invullen
In de boerderij heeft u maar liefst 2.295 m3 aan ruimte beschikbaar. Op dit moment is het pand nog gesplitst in twee woningen voor mantelzorg in het voorhuis en achterhuis, beide onder één woonbestemming. Deze splitsing kunt u desgewenst volledig ongedaan maken. Het staat u dus vrij om het pand van binnen te strippen, de woningen samen te voegen, te renoveren en naar eigen voorkeur en smaak in te delen, binnen de grenzen van de bouw- en monumentenregelgeving.

Autoluwe doodlopende parallelweg
Vlakbij uw perceel gaat de autoluwe, doodlopende parallelweg over in een fietspad dat uw boerderij rechtstreeks verbindt met Leiden en het Valkenburgse meer aan de westkant van de A44. Even verderop ligt het knooppunt Ommedijk. Dit verkeersplein in aanbouw verbindt de A44 straks met de Rijnlandroute, de nieuwe verbindingsweg tussen Katwijk en de A4 bij Zoeterwoude.

Het aanbod in kort bestek
U verwerft het vrijliggende perceel Rijksstraatweg 167-169 in Wassenaar ter grootte van ca. 7.500 m2, met daarop een monumentale woonboerderij met een paardenstal, hooimijt, ruim bijgebouw, een tuinhuis en een boomgaard. De woonboerderij is officieel aangemerkt als rijksmonument. U koopt het perceel met opstallen van de provincie Zuid-Holland.

Het object wordt verkocht bij online-inschrijving op VLNN Online. U kunt tot uiterlijk 31 januari 2020 14.00 uur een bod uitbrengen. De hoogte ervan bepaalt u zelf en is niet zichtbaar voor andere bieders. Desgewenst geeft u meteen ook aan welke voorwaarden u verbindt aan uw bod, bijvoorbeeld een voorbehoud van bestemmingswijziging. Alle informatie over het object en de inschrijving vindt u op VLNN Online.

Alle informatie over het object, inclusief voorwaarden, documenten en rapporten, vindt u op VLNN Online. Hier kunt u zich ook aanmelden voor een rondleiding en een bod uitbrengen. Website: vlnn.nl/online-verkoop/


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).