Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Groningen
Adres: Reitdiepskade 3
Vraagprijs: € 1.285.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1888
Ligging: aan water, in centrum, vrij uitzicht, aan vaarwater
Oppervlakte: 310 m²

Op zeer fraaie stand, op een van de mooiste locaties aan de diepenring, ligt dit statige en royale herenhuis/ singelpand. De ligging is relatief rustig aan de Reitdiepskade met uitzicht aan de voorzijde over het Reitdiep (deel van de zogenaamde ‘staande mast route’), de Noorderhaven en ook nog het Noorderplanstoen aan de overzijde! Naast de uitstekende stand is de ligging gunstig ten opzichte van het stadshart en uitvalswegen. Het pand verkeert voor het overgrote deel nog in originele staat met de grandeur uit het bouwjaar 1886 maar met hedendaags comfort en afwerkingsniveau.
U vindt hier ruimte, hoogte, grandeur, klasse en een fantastisch uitzicht!

Beletage: betreedt zes treden het trapje op naar de statige entree met dubbele deuren (nu één in gebruik als toegang), fraaie entree met vestibule, ruime hal (originele marmeren vloerplaten), gardarobenis en meterkast. Door de glas-in-lood deur kunt u naar de gang met ruim toilet (originele vloertegeltjes) en toegang naar het onder gelegen souterrain. Het souterrain beschikt over een gastenkamer (circa 24 m²), een eigen toilet, badkamer met inloopdouche en wastafel. Daarnaast vindt u hier ook nog een ingebouwde sauna (voor 2-4 pers.).

Weer terug op de beletage: deze is verder ingedeeld als woonverdieping, twee kamers ‘en suite’ en een halfopen woonkeuken. Totaal circa 60m². De voor- en achterkamer is gescheiden door fraaie suite-deuren, de woonkeuken biedt ruimte voor een forse eettafel, de keuken is stijlvol vormgegeven en geplaatst in een U-vormige opstelling met diverse inbouwapparatuur.
De voorkamer is voorzien van een hardstenen schouwpartij (met hout haard) en fraai ornamentenplafond. Aan de voorzijde originele vensterbanken (een heerlijke zitplek met daarbij fantastisch zicht over de Noorderhaven). De achterkamer beschikt ook over een hardstenen schouw, aansluitend openslaande deuren aan de achterzijde naar de compacte en lichte serre. Daarnaast nog dubbele openslaande deuren naar de veranda en de royale stadstuin.

Eerste verdieping: zeer ruime overloop met wasruimte, derde toilet en deuren naar de overige vertrekken. Aan de voorzijde van het huis een kamer “en suite” over de breedte van het huis met tussen gelegen suite-schuif-deuren en twee hardstenen schouwen. Op deze verdieping aan de achterzijde een derde en vierde slaapkamer. De badkamer is modern en fraai vorm gegeven met ruime inloopdouche (dubbele douche!), hoekligbad/ jaccuzie en wastafelmeubel met twee waskommen.

Tweede verdieping: de houten constructie van de schuine mansarde kap is hier fraai in het zicht (dak geïsoleerd). Hier vindt u een grote centrale ruimte: werkruimte/speelruimte/ loungeplek/ gameroom/ mancave) met aan de voorzijde twee slaapkamers. Daarnaast een badkamer voorzien van toilet, douche en wastafel, bergruimte en een kast voor de cv-ketel. Deze verdieping is zeer recent geïsoleerd, opnieuw ingedeeld en afgewerkt. Nadere invulling/ indeling/ afwerking van deze verdieping kan nog door de nieuwe eigenaar worden bepaald.

Bijzonderheden:
– bouwjaar circa 1886;
– woonoppervlak circa 310 m²;
– inhoud circa 1.100 m³;
– perceeloppervlak 219 m²;
– Cv-Intergas Prestige HR-combi uit 2016;
– Gemeentelijk monument;
– fasegewijs gemoderniseerd tot heden;
– fraaie “warme” visgraat parketvloer op de woonverdieping;
– geen bebouwing aan de overzijde waardoor vrij uitzicht over het water richting de Noorderhaven en Noorderplantsoen;
– voorzien van vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie en grotendeels isolerende beglazing;
– gezellige en besloten stadstuin van bijna 100m² met eigen naastgelegen gang als achterom;
– komt beschikbaar in het laatste kwartaal 2020.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).