Leerbroek

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Leerbroek
Adres: Recht van ter Leede 2 a
Vraagprijs: € 575.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar:
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 214 m²

Centraal wonen in een droomhuis waarin design, comfort en authenticiteit samenkomen, wordt mogelijk in deze volledig gerestaureerde monumentale vloedschuur met aan de achterzijde een zongerichte tuin met schuur en rietgedekt paviljoen.

Entree, tuingerichte woonkamer met zicht op de 10 meter hoge nok, luxe keuken annex eetkamer op de begane grond.
Twee slaapkamers en een complete badkamer op de eerste verdieping.
Twee slaapkamers op de tweede verdieping.

Bruto-inhoud: 854 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: 214 m²
Perceeloppervlak: 299 m2
Oorspronkelijke bouwperiode: medio 19e eeuw

Rijksmonument

Indeling begane grond:
Achter leilinden gaat de inpandige entree schuil. Eenmaal binnen raak je als vanzelf onder de indruk van de imposante hoogte, omdat de 10 meter hoge nok aan de achterzijde volledig in het zicht te gelaten. De historische spanten zijn fraai gecombineerd met moderne stalen elementen. De volledig op de tuin gerichte woonkamer is door de lichtstraten heerlijk licht. De vloer is belegd met brede eiken delen voorzien van vloerverwarming en een grote gashaard zorgt voor sfeer en comfort.
Het 1.65 meter hoge authentieke vloedblok -waar het vee in het verleden bij hoog water kon schuilen- is volledig gerestaureerd en belegd met antieke plavuisjes. Op dit vloedblok is de eetkamer annex keuken. Er is een luxe Siematic keuken met kookeiland en hoogwaardige apparatuur, waaronder een 5-pits gaskookplaat, ingebouwde grillplaat, vaatwasmachine, geïntegreerde koffiezetter, koelkast, vrieskast en afzuigschouw. In zowel de woonkamer als de keuken annex eetkamer is de vloer voorzien van vloerverwarming. Naast de eetkamer bevindt zich de toiletruimte met voorportaal.

Indeling eerste verdieping:
Aan de vide grenzen de overloop, de ouderslaapkamer en de badkamer. De vloer in de ouderslaapkamer is evenals de overloop belegd met eikenhouten delen. Van hieruit is een ruime inloopgarderobe bereikbaar. De badkamer is compleet ingericht met stoomdouche, bad en dubbel wastafelmeubel. Vanaf de overloop is de tweede slaapkamer bereikbaar, waarvan de vloer eveneens is belegd met eiken vloerdelen. Aan deze kamer grenst de wasruimte.

Indeling tweede verdieping:
Deze verdieping hangt als het ware in de nok van het pand en vanaf de loopbrug die de twee slaapkamers met elkaar verbindt, is een schitterend zicht op de woonkamer.
Er zijn twee ruime slaapkamers, beide met dakvenster en een vaste kast. De sporenkap is volledig betimmerd en de historische kapconstructie is ook hier in het zicht gelaten.

Bijzonderheden:
In 2004 is het pand vanaf de grond af aan gerenoveerd en gerestaureerd, hetgeen heeft geleid tot een buitengewoon sfeervol en energievriendelijk pand. Door de uitstekende ligging op de zon is het pand, mede door de drie grote lichtstraten, heerlijk licht. De zonnige en onderhoudsvriendelijke tuin is nagenoeg geheel bestraat en vormt daardoor een visueel verlengstuk van de woonkamer. Er zijn plantvakken met Lavendel en Annabelle hortensia’s, een drietal vijvers met waterlelies en aan de achterzijde staan drie Amberbomen. Door de wintergroene erfscheiding biedt de tuin maximale privacy. In de tuin is een rietgedekt paviljoen gebouwd waar heerlijk in de luwte en schaduw buiten kan worden gegeten. Net als in de tuin is hier LEDverlichting aangebracht. Het perceel wordt aan de achterzijde afgesloten door een houten berging die middels de dubbele deuren fungeert als achterom en motorberging. Overigens bevindt zich aan de voorzijde van het pand nog een inpandige (fietsen)berging. Direct achter het perceel is een parkeerplaats waar altijd ruimte is. Van daaruit loop je zo de natuur in en kan je genieten van weidse vergezichten.
Leerbroek is een vriendelijk dorp met lintbebouwing waar nog veel prachtige historische panden staan. Leerbroek is daarnaast een heerlijk dorp om als kind op te groeien. De directe omgeving van het pand is zeer kindvriendelijk, in het dorp is een basisschool, een peuterspeelzaal en zelfs een zwembad voor de jeugd tot 12 jaar. Verder is er een actieve tennisvereniging. Achter de woning bevindt zich de Kaatsbaan, een autoluwe straat die speciaal voor een aantal woningen in het groen is gerealiseerd. Voor de dagelijkse boodschappen, het station en middelbare scholen is Leerdam binnen 3,5 kilometer bereikbaar. Als u het liever thuis laat bezorgen, dan is het goed te weten dat de bezorgservice van AH al kind in de straat is. De A27 is in 6 kilometer te bereiken en de op- en afrit van de A2 ligt op 9 kilometer, waardoor je heel snel de grote steden (Utrecht, Rotterdam en Den Bosch) kunt bereiken. Wilt u bijzonder centraal wonen in een meer dan bijzonder pand, maak dan snel een afspraak.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).