Makkum

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Makkum
Adres: Pruikmakershoek 12 8754 ET MAKKUM
Vraagprijs: € 575.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1700
Ligging: aan rustige weg, beschutte ligging
Oppervlakte: 143 m2
Oppervlakte perceel: 204 m2

Dit sfeervolle, gekoesterde Rijksmonument waarvan de oudste bouwdelen dateren uit begin 17e eeuw, is op een voorname/unieke locatie gesitueerd op een door water ingesloten landtong tussen de oude en nieuwe stroming van de Grote Zeilroede (naar Bolsward en Workum, het mooie Friese achterland) midden in het dorp…
In het jaar 2009 heeft onder architectuur een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden waarvoor een vergunning is afgegeven door Hûs en Hiem te Leeuwarden. Adema Architecten, specialist op het gebied van renovatie van Fries historisch erfgoed, heeft dit traject verzorgd. Adema architecten heeft in die tijd ook een woonvergunning aangevraagd voor de schuur. Deze vergunning had een looptijd van vijf jaar en zou dus weer moeten worden aangevraagd. Veel authentieke bouwelementen zoals de prachtige voordeur, originele balken, originele estrikken vloer in de voorkamer op de eerste etage (samen met het Tichelaar huis, de enige monumenten met estrikken vloer op de eerste etage), paneeldeuren, separatie schuifdeuren op de eerste etage, rijk betegelde wanden met originele Friese tegels (oudste tegels van rond 1640), twee schouwen (woonkamer en kamer op eerste etage) met werkende rookkanalen, zijn allemaal aanwezig en prachtig geïntegreerd met modern comfort zoals c.v.-verwarming welke deels is gekoppeld aan vloerverwarming in de hal en keukengedeelte, een geïsoleerde betonvloer op de begane grond (met bamboe parket), uitgebreid modern elektra, deels dubbele beglazing met aan de voorzijde van het pand toepassing van voorzetramen.
Ook het keukengedeelte (Siematic) met inbouwapparatuur en leistenen werkblad, sanitair en twee mooie badkamers met o.a.vloerverwarming, vormen ook hier weer een prachtige eenheid met het geheel. Vermeldenswaard zijn tevens de originele kleurstellingen die het geheel omarmen en tot een eenheid smeden.
Een bijzonder mooi Rijksmonument op een zeer fraaie locatie gesitueerd. Friesland ervaren op de beste manier…zeg maar. Bovendien: Makkum is centraal gelegen (Amsterdam binnen 1 uur rijden), is historisch…kent een uitnodigende gemeenschap en biedt voor de liefhebbers van watersport (zeilen/surfen/kite-surfen/en cultuur alle mogelijkheden !

Welkom !


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).