Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Prinsengracht 730 B
Vraagprijs: € 1.980.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1929
Ligging: aan water, in centrum, aan vaarwater
Oppervlakte: 212 m²

Bijzonder smaakvol en licht appartement van ca. 212 m² met drie grote raampartijen aan de Prinsengracht.

Het bijzonder ruime appartement heeft een frontbreedte van bijna 13 meter en 3 meter hoge plafonds. De woning maakt deel uit van het luxe woningcomplex van het voormalig hoofdkantoor van “Rath & Doodeheefver” en beschikt o.a. over twee privé parkeerplaatsen en twee bergingen.

Indeling: Een fraaie gemeenschappelijke hal gebouwd in een decagoon met lift en trappenhuis. Het gehele appartement bevindt zich op de begane grond. De entree geeft toegang tot de ruime centrale hal van het appartement met toilet en garderobe. De centrale hal verbindt het woonvertrek met de vertrekken aan de achterzijde.

Aan de voorzijde bevindt zich het imposante woonvertrek van ca. 100 m2 met de living, half-open keuken en eetgedeelte. De living en het eetgedeelte zijn door de grote ramen en zeer hoge plafonds prettig licht. De living heeft een fantastisch uitzicht op de Prinsengracht en het Amstelveld. Aangrenzend de smaakvolle halfopen keuken met luxe inbouw apparatuur en veel kastruimte.

In de huidige indeling heeft het appartement een werkkamer en een slaapkamer met een badkamer ensuite. Er bestaat de mogelijkheid tot het realiseren van maximaal 3 ruime werk/slaapkamers. Alle vertrekken aan de achterzijde hebben een grote schuifpui met toegang tot de patio op het zuiden.

De hoofdslaapkamer heeft een zeer riante inloopkast. De badkamer ensuite heeft een ligbad, ruime inloopdouche, toilet en dubbele wastafel.
Naast de hoofdslaapkamer is een zeer ruime en lichte werkkamer met dubbele schuifpui naar de patio.

Voorts zijn er twee bergingen. Eén in de kelder en één in de gemeenschappelijke hal. De patio biedt toegang tot het aangrenzend complex aan de Noorderstraat. In dit complex bevindt zich op de begane grond de parkeergarage met twee ruime privé parkeerplekken.

Het geheel is gelegen op eigen grond.

Omgeving:
De woning is gelegen in het Centrum van Amsterdam aan een aangenaam rustig gedeelte van de Prinsengracht en om de hoek van de Reguliersgracht.

Een bijzonder aantrekkelijke omgeving door o.a. aan de overkant het gezellige Amstelveld, een uitgebreid aanbod van hoge kwaliteit winkels op de Utrechtsestraat en op loopafstand de Amstel, Carré en de Stopera.

Het parkeren van de auto kan via de achtergelegen Noorderstraat in de afgesloten garage op de privé parkeerplaatsen. Ondanks de ligging in hartje centrum van Amsterdam zijn de uitvalswegen naar de ringweg A10, A1 en A2 zeer goed.

Via het OV is het appartement goed bereikbaar via de tramlijn 24 op de Vijzelstraat en tramlijn 4 op de Utrechtsestraat. Met het metrostation op de Prinsengracht/ Vijzelgracht van de Noord-Zuidlijn is de Zuidas of Centraal station binnen een kwartier en Schiphol binnen een half uur te bereiken. Tevens is het appartement gunstig gelegen ten opzichte van het Amstelstation en het metrostation aan de Weesperplein.

Bijzonderheden:
• Totale gebruiksoppervlakte wonen ca. 212 m²
• Woonvertrek van ca. 100 m²
• Patio op het zuiden
• Twee parkeerplaatsen in afgesloten garage (optioneel), welke binnendoor bereikbaar is
• Veel privacy
• Eén-laags appartement op de begane grond, mogelijkheid tot diverse indelingen
• Gezamenlijke fietsenberging en één eigen berging in de gemeenschappelijke hal, en een riante berging in de kelder
• Zeer goede bereikbaarheid met auto en OV
• Mooi zicht op Prinsengracht en het Amstelveld
• Eigen grond
• Als onderdeel van de grachtengordel: Rijksbeschermd stadsgezicht en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed
• Gemeentelijk monument
• Notariskantoor Loyens en Loeff te Amsterdam zal de overdracht verzorgen
• Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
• De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting
• In de koopakte zal een niet-bewoningsclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).