Huis ter heide

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Huis ter heide
Adres: Prins Alexanderweg 78 -12
Vraagprijs: 495.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan park;beschutte ligging;in bosrijke omgeving;vrij uitzicht
Oppervlakte: 180 m²
Oppervlakte perceel: 0 m²

Hoogwaardig afgewerkt appartement van ca. 180 m² verdeeld over 2 verdiepingen, met royale inpandige garage en berging.

Dit fantastische, lichte appartement aan de Prins Alexanderweg in Huis ter Heide is onderdeel van het prestigieuze appartementencomplex Alexanderhof. In 1910 werd in opdracht van het Prins Alexanderfonds en naar ontwerp van architect C.B. Posthumus Meyjes, het – nu monumentale – Internaat en Blindeninstituut gebouwd. Het gebouw was bestemd voor veertig blinde kinderen die er onderwijs genoten. De locatie werd gekozen vanwege de bosrijke omgeving van het buurtschap Huis ter Heide, waar sinds 1901 een lokaal spoor – met station – aan de Amersfoortseweg liep.

In 1999 werd het pand intern verbouwd. Aan de achterzijde werd er een nieuwe aanbouw gezet en werden er in de U-vorm een 14-tal luxe appartementen gerealiseerd; de stichting van het prestigieuze appartementencomplex Alexanderhof.

De Alexanderhof staat op de Rijksmonumentenlijst en is van architectuurhistorische waarde, een voorbeeld van een traditionele bouwstijl geïnspireerd op het neoclassicisme.

De exclusieve appartementen hebben een eigenzinnige woonstijl. Maisonnette 78-12 heeft een heel verrassende indeling en is gelegen op de 1e en 2e verdieping. Het appartement is erg ruim met grote ramen waardoor er veel daglicht binnentreedt. De oppervlakte van 180 m² is verdeeld over 2 etages, waarbij er een mogelijkheid is om op de eerste verdieping een extra slaapkamer te creëren.

Indeling
Op de begane grond bevindt zich een stijlvolle rijke gemeenschappelijke hal/ entree. Via het trappenhuis of met de lift bereikt u de 1e verdieping.

1e verdieping
U betreedt de woning via de entree met zeer ruime hal. Hier bevindt zich een garderoberuimte, met aan uw linkerhand een badkamer met toilet, ligbad en wastafel. De lichte, ruime, centraal gelegen luxe "Boffi" keuken met kookeiland grenst aan de sfeervolle living en heeft hoge ramen. De ruime living, gericht op het zuiden, ligt drie treden hoger met ook hier hoge ramen. Hier geniet u op elk moment van de dag van de zon!
Aan de andere zijde van de keuken vindt u een besloten eetkamer met kastenwand. De eetkamer is op eenvoudige wijze in functie te wijzigen naar een (oorspronkelijke) slaapkamer.

2e verdieping
Een vaste trap in de hal leidt u naar boven, naar een werkkamer. Deze loopt door naar de master bedroom met walk-in closet en badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Ook is er een ruimte voor berging en aansluiting voor een wasmachine c.q. droger.
De werk- en slaapkamer hebben beide toegang tot het terras. Het terras, over de gehele lengte van de maisonnette, heeft vrij uitzicht over de binnenplaats met dak platanen.

Bij het appartement horen een inpandige, in het souterrain gelegen, garage en een berging. De oprit van deze ruimte is met een elektrisch bedienbare poort af te sluiten. In de parkachtige tuin van de Alexanderhof liggen, besloten en op eigen terrein, een aantal parkeerplaatsen. Twee van deze parkeerplaatsen horen bij het appartement.

Bijzonderheden
• De maandelijkse servicekosten bedragen € 497,46 per maand;
• Dit appartement is per direct beschikbaar, de eigenaren zijn voor werk verhuisd naar het buitenland waardoor het appartement leeg staat;
• Er is een gezonde vereniging van eigenaren, zo hebben er ook dit jaar hebben weer grondige onderhoudswerkzaamheden plaatsgevonden aan de voorzijde van het gebouw.

Ligging
Het appartementencomplex ligt in het gewilde villadorp Huis ter Heide, met nabijgelegen Utrecht en Zeist. In de direct omgeving is een natuurgebied te vinden; de paarse heide en de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook het monumentale Blookerpark, landschappelijk aangelegd door Copijn; een glooiend terrein met vijver, prachtige kastanjebomen, lindebomen, beuken en rododendrons.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).