Groningen

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Groningen
Adres: Praediniussingel 17
Vraagprijs: € 989.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1896
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 251 m²

Grandeur op een toplocatie!

Niet vaak komt een herenhuis als dit te koop. De locatie aan de lommerrijke Praediniussingel is uitstekend. De uitstraling van dit Rijksmonument heeft grandeur en ingetogen klasse.
De maatvoering van het herenhuis is uiterst plezierig; royaal en toch nergens te groot. De beschutte en groene stadstuin is leuk aangelegd en heeft meerdere zon- en schaduwterrassen. Naast bovenstaande eigenschappen heeft dit pand ook potentie! Het van buiten en van binnenuit te bereiken nog in oorspronkelijke staat verkerende souterrain biedt volop mogelijkheden om volledig naar uw eigen woonwensen te transformeren; een royale woonkeuken, een geliefde tienerafdeling, een kantoor aan huis met afzonderlijke entree, alles is hier mogelijk.

Dit Rijksmonument is in 1896 gebouwd in een eclectische bouwstijl met elementen van de Neo-Renaissance. Omstreeks de twintiger jaren van de vorige eeuw is de achterzijde uitgebouwd tot de huidige keuken. De gevel is bijzonder fraai en rijk aan details. Uniek is de afzonderlijke toegang tot het souterrain. Zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van het huis is in de loop der jaren van alles gemoderniseerd en gerestaureerd waarbij de oorspronkelijke indeling steeds goed bewaard is gebleven. Prachtig zijn de vele raampartijen, het rijke houtsnijwerk van het trappenhuis, de gemarmerde haldecoratie, de authentieke paneeldeuren, schouwen en suitedeuren in de woonkamer en de zeer ruime werkkamer op de eerste verdieping.
Vanuit de woonkamer op de bel-etage bereikt u via de veranda in een paar treden de tuin. Deze intieme tuin is ook afzonderlijk via het souterrain te bereiken.

De afgelopen jaren hebben de huidige bewoners met zorg en liefde voor het herenhuis gezorgd en waar nodig zorgvuldig onderhoud gepleegd zonder de klassieke schoonheid van dit monumentale object uit het oog te verliezen.
Ofschoon van goede kwaliteit is het sanitair en de keukeninrichting enigszins op leeftijd.
De maatvoering en indeling van het huis is zeer plezierig. Alle verdiepingen zijn royaal en hebben iets bijzonders en stijlvols maar nergens voelt het huis te groot. Het herenhuis biedt niet alleen een uitstekend thuis aan een gezin maar ook aan twee bewoners die zich hier prettig omarmd zullen voelen.

De Praediniussingel is één van de stijlvolste en meest geliefde locaties van Groningen. Mooie oude bomen sieren de singel. Fraaie monumentale herenhuizen vullen het straatbeeld.
Vanaf deze rustige singel wandelt u direct in het bruisende stadshart van Groningen. Ook per auto bereikt u meteen de ringweg.

Voor een goed gevoel voor de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de bijgeleverde plattegronden.
Voor een sfeerimpressie bevelen wij van harte de video aan.

Bijzonderheden:
– Toplocatie in Groningen;
– Fraai klassiek herenhuis met volop mogelijkheden voor eigen invulling;
– Prachtige gevel;
– Intieme en prettige stadstuin;
– Veel authentieke elementen en oorspronkelijke indeling bewaard gebleven;
– Plezierig licht herenhuis.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).