Amerongen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Amerongen

Een zee van ruimte en eigentijds comfort in een authentieke tabaksboerderij. Op zichtlocatie nabij de voorzieningen en op loopafstand van de uitgestrekte bossen staat deze instapklare voormalige tabaksboerderij.

Woonkamer met de authentieke spantconstructie in het zicht, open keuken, slaapkamer met wastafelmeubel en inloopdouche, hal en berging annex stallingsruimte op de begane grond.
Overloop annex werkhoek, drie slaapkamers, waarvan één met bedstee en een compleet ingerichte badkamer onder de geïsoleerde kap op de verdieping

Amerongen is een gemoedelijk dorp waar inmiddels vele Randstedelingen zijn neergestreken.
Het dorp kent een behoorlijk voorzieningenniveau, een schitterende historische dorpskern en is omgeven door prachtige natuur. Het dorp ligt enerzijds aan de Nederrijn met de weidse uiterwaarden en anderzijds aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug waar je eindeloze boswandelingen kunt maken. Menig wielrenner of mountainbiker kent de Amerongse Berg wel van het steile klimwerk of de mooie routes door het bos. Voor de jeugd zijn er diverse sportverenigingen en in het dorp zijn drie basisscholen (waaronder een vrije school). Het dorp ligt op ongeveer 10 minuten van Veenendaal waar meerdere scholen voor voortgezet onderwijs zijn en een half uurtje vanaf Utrecht.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud: circa 830 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 242 m²
Perceeloppervlak: 338 m²
Bouwjaar: 1890

Indeling begane grond:
Via een grindpaadje aan de zijkant van de woning is de entree bereikbaar. In de hal is een wand met drie paneeldeuren waarachter de toiletruimte, de cv-ketel en de meterkast zich bevindt. Vanuit de hal is de woonkamer, slaapkamer en berging annex werkplaats bereikbaar.
De woonkamer met open keuken is een heerlijk lichte ruimte van 98 m2, waarvan de vloer nog naar eigen wens kan worden afgewerkt. Er is een geïsoleerde vloer met vloerverwarming als hoofdverwarming. In de hoek tegen de slaapkamer bevindt zich de open keuken. De keuken heeft een natuurstenen werkblad en is ingericht met een heteluchtoven, magnetron, vaatwasser, koelvriescombinatie en inductiekookplaat. Voor degene die levensloopbestendig wil wonen, is er ook een slaapkamer. Deze is uitgerust met een inloopdouche en wastafelmeubel. Op de begane grond is verder nog een berging annex stallingruimte. Deze ruimte leent zich uitstekend als bijkeuken, atelier, werkkamer of stalling van motoren of een bescheiden oldtimer.

Indeling eerste verdieping:
Bovengekomen is de verdieping imposant door de vrije hoogte van ruim 4 meter. Aan de kopkant bevindt zich een grote slaapkamer met bedstee en vaste kast. Deze kamer bevindt zich onder de geïsoleerde kap, welke kap is beschoten met witgeschilderde houten delen. Vanuit het raam is ver zicht de Prins Bernhardlaan in richting de Amerongse Berg. Aan de overloop grenst de 2e slaapkamer met dakvenster en een gelijkwaardig afwerkingsniveau. De badkamer bevindt zich naast de 3e slaapkamer. Ook hier is een dakraam aanwezig voor lekker veel licht. De nagenoeg tijdloze ruimte is ingericht met een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en een toilet. Boven de badkamer en de naastgelegen slaapkamer is een bergzolder die -naast de overloop- ook kan worden gebruikt als speelruimte voor kinderen.

Bijzonderheden:
Deze half vrijstaande voormalige tabaksboerderij staat op markante locatie op slechts een paar honderd meter vanaf Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het vormt mede daardoor een ideaal uitgangspunt voor eindeloze wandelingen door de natuur; al dan niet vergezeld van uw hond. Ook zijn er diverse MTB-routes die leiden over vlakke en heuvelachtige delen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het alom bekende Kasteel Amerongen ligt op ongeveer 1 kilometer afstand.
In Amerongen zijn verder drie basisscholen, diverse kinderdagverblijven en is er een complete middenstand voor de dagelijkse boodschappen. De op- en afrit van de A12 bevinden zich op slechts 8 kilometer afstand.
Bent u op zoek naar een ruim, authentieke pand met hedendaags comfort in een schilderachtig en levendig dorp, net buiten de Randstad tussen Utrecht en Arnhem en waar je omringt wordt door prachtige natuur?
Maak dan beslist een afspraak voor een bezichtiging.

Adres: Pr Christinastraat 6
Vraagprijs: 539.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1890
Ligging: aan rustige weg;in woonwijk
Oppervlakte: 242 m²
Oppervlakte perceel: 338 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).