Laag-keppel

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Laag-keppel
Adres: Pieriksestraat 1 6998 CJ LAAG-KEPPEL
Vraagprijs: € 325.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 268 m2
Oppervlakte perceel: 7680 m2

LET OP: deze woonboerderij wordt aangeboden met een vanaf prijs. Biedingen vanaf € 325.000,- worden door de verkopers serieus in overweging genomen! Deze vanaf prijs is exclusief de extra grond.

Op een zeer fraaie locatie gelegen woonboerderij “’t Barenbroek” met open frontstal en hobbywei, met eventueel extra bij te kopen grond van 6.960 m2 voor een richtprijs € 52.500,– k.k..

De boerderij is gelegen op een kleine terp aan het eind van een eigen zandweg. De ruime afstand tot de doorgaande weg biedt de bewoners van deze woonboerderij veel privacy en rust. De nabije omgeving bestaat uit agrarische gronden en enkele bospercelen.

De boerderij is een voorbeeld van een redelijk gave 19e eeuws kleiner boerderijtype. De boerderij is steens opgetrokken en gedekt met een afgewolfd zadeldak met gesmoorde Oud-Hollandse pannen. De symmetrische voorgevel is voorzien van een tweetal schuiframen, voordeur en een tweetal lage zolderramen. De lange zijgevels zijn voorzien van kleine kozijnramen in het voorhuis en kleine stalramen en staldeuren in het achterhuis. De achtergevel is voorzien van een grote deeldeur en een tweetal kleinere staldeuren, alsmede een oud hooiluik onder het wolfseind.

Indeling
De indeling van de boerderij is traditioneel. In het voorhuis bevinden zich een woonkamer, opkamer, keuken, slaapkamer en ruime kelder. De opkamer is voorzien van een oude bedstedenwand, gemarmerde schouw en een simpele douchegelegenheid. Het gehele voorhuis wordt verwarmd middels een oliestookkachel. Op de deel bevindt zich het toilet, enkele voormalige stallen voor kleinvee en de voormalige stal ten behoeve van het houden van melkvee.

Een trap biedt toegang tot de verdieping boven het voorhuis, waar twee ruimtes zijn afgetimmerd. Het achterhuis is niet voorzien van dakbeschot alsmede isolatie.

De boerderij heeft een onderhoudsachterstand. De afwerking en voorzieningen zijn gedateerd en dienen volledig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.

Op het erf bevindt zich een zeer ruime open frontstal die is opgetrokken met steens muren en heeft gepotdekselde houten zijgevels. De stal is gedekt met mogelijk asbesthoudende golfplaten. De benedenverdieping bestaat uit voormalige varkens- en koeienstallen. De verdieping is in gebruik als hooizolder. Verder bevindt zich op het erf een oude houten schuur in een zeer slechte staat van onderhoud.

Bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Bronckhorst’, heeft het erf de bestemming “Wonen” . De gronden hebben de bestemming ‘Agrarisch met waarden’.

Monument
Het pand is aangewezen als een gemeentelijk monument. De originele indeling van het voorhuis moet dan ook behouden blijven.

Onderzoeken
Op aanvraag kunnen wij u voorzien van het bodemonderzoek van 25 maart 2011 en een recent bouwtechnische keuring van 18 april 2019.

Bezichtigingen
De woonboerderij is op afspraak te bezichtigen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).