Giessenburg

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Giessenburg
Adres: Peursumseweg 103 – 103A 3381 KV GIESSENBURG
Vraagprijs: € 725.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1837
Ligging: aan water, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 400 m2
Oppervlakte perceel: 1065 m2

Riante halfvrijstaande woonboerderij met eigen perceel aan de Giessen.
Even buiten het dorp Giessenburg, langs het riviertje de Giessen, staat deze riante halfvrijstaande woonboerderij, slechts aan de achterzijde verbonden met de buren. Het woonhuis en een deel van de voormalige stal wordt uw eigendom en is volledig ingericht om riant te wonen en dit eventueel te combineren met kantoor aan huis. Rondom de boerderij, aan drie zijden, ligt de tuin met onder andere leilindes, gazon, borders en terras. Een fijne plek. Ongetwijfeld ook fijn is de eigen kavel met bijgebouw en aanlegsteiger aan de oever van de Giessen. Met alle mogelijkheden om het bijgebouw te verbouwen tot riant buitenverblijf of gastenverblijf.

Luxe, ruim en sfeervol wonen
De entreehal met estrikken vloer laat direct zien en voelen wat deze boerderij heeft te bieden: sfeer, luxe en ruimte. Prachtige luiken, balkenplafonds en spanten in het zicht zijn kenmerkende elementen die overal zichtbaar zijn. Op de begane grond aan de voorzijde ziet u de royale living (ruim 90 m² groot) met ramen aan drie zijden en fraai in het midden een zandstenen schouw met open haard. De woonkeuken met landelijke uitstraling is een andere parel. Let bijvoorbeeld op de schitterende schouw. Verder op de begane grond nog een bijkeuken en een ruime kantoorkamer, direct vanuit de entreehal bereikbaar. Over ruimte gesproken: op de verdieping ziet u maar liefst zes slaapkamers en drie badkamers. Bijzonder daarbij is de verdeling in drie units (achter, midden en voor) met elk twee slaapkamers. Nog meer ruimte is beschikbaar op de tweede verdieping, ideaal als berging maar zeker ook geschikt voor een aantal extra (slaap)kamers.

In de tuin en aan het water
De tuin ligt grotendeels rondom de woning met aan de voorzijde een markant zeshoekig houten tuinhuis. De tuin is mooi aangelegd met leilindes, passend bij het karakter van de boerderij, gazon, borders en terras. De garage met grote openslaande deuren is inpandig en direct vanaf de weg toegankelijk. Verrassend en exclusief is de kavel van 350 m² met bijgebouw aan de overkant van de weg. Met een aanlegsteiger aan de Giessen kunt u met uw bootje zo het water op. Het bijgebouw kan daarbij dienen als ‘tweede’ woning of als gastenverblijf of buitenverblijf. De keus is helemaal aan u!

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).