Buren

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Buren
Adres: Peperstraat 24 4116 BG BUREN
Vraagprijs: € 795.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 250 m2
Oppervlakte perceel: 320 m2

RIJKSMONUMENTAAL HERENHUIS OP PROMINENTE LOCATIE
Het herenhuis genaamd ‘De Drie Coningen’ staat op een prominente locatie op de hoek van de Peperstraat en de Kornewal bij de entree van het historische vestingstadje Buren. Vanwege de (centrumbestemming), de royale woonoppervlakte van maar liefst 250 m2 en het vrijstaande bijgebouw is deze bijzondere woning behalve vorstelijk wonen ook geschikt vaan een combinatie van wonen en werken of ondernemen. De centrumbestemming biedt namelijk ook mogelijkheden voor detailhandels- en bedrijven, zakelijke- en maatschappelijke dienstverlening, openbare- en bijzondere doeleinden, ateliers voor kunstenaars.

De woning is door de eeuwen heen goed onderhouden en behouden. De laatste grootschalige renovatie dateert uit de jaren 70 zodat het voorzieningen en afwerkingsniveau naar de hedendaagse maatstaven als gedateerd kan worden omschreven. Gelukkig zijn vele kenmerkende details behouden gebleven, voorbeelden hiervan zijn de paneeldeuren met architraven; houten binnen-luiken; natuurstenen vloer in de centrale gang; houten balklagen.

De indeling is als volgt:
Volgens de monumentenomschrijving heeft deze woning een zogenaamde geknikte plattegrond en een breedte van 5 vensterassen. In het midden, ter hoogte van de derde vensteras bevindt zich een centrale gang. Vanuit deze centrale gang zijn de woonkamer, werkkamer, eetkamer en woonkeuken bereikbaar. Tevens is de getoogde kelder bereikbaar vanuit deze gang.

De verdieping telt nu 5 slaapkamers en een badkamer. Aangezien de meeste scheidingswanden een lichte constructie hebben, is deze indeling relatief eenvoudig naar eigen inzicht aan te veranderen. De zolderverdieping biedt verrassend veel ruimte en zou eventueel ook als woonruimte geschikt gemaakt kunnen worden.

Bijgebouw:
Direct achter de woning en aan de Kornewal staat een stenen bijgebouw van circa 65 m2. Vanwege de traditionele bouwaard en ruime bouwaard is dit bijgebouw voor meerdere functies geschikt (te maken).

Extra informatie:
– Van deze woning is een meetrapport aanwezig conform de branchebrede NVM cs meetinstructie op basis van de NEN 2580:2007 NL. De opgegeven oppervlakten en inhoud zijn gebaseerd op dit meetrapport.
– Buren ligt nabij Tiel en Culemborg, alsmede uitvalswegen A2 en A15. Utrecht en ’s-Hertogenbosch zijn op ca. 20 autominuten bereikbaar.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).