Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Baarn

Wonen, werken of elke gewenste combinatie van wonen en werken!

Vrij en leeg te aanvaarden of onder voortzetting van de verhuur van de verdieping(en).

Monumentale, geheel gerenoveerde kantoor-, praktijk- c.q. woonvilla; rustig gelegen aan het eind van de doodlopende Parkstraat in hartje centrum. Het royale perceel van 1.408 m² is aangelegd als tuin met rondgaande, bestrate en verlichte oprijlaan, 16 verharde parkeerplaatsen, overdekte fietsenstalling en aan de voorzijde een smeedijzeren hek met 2 inrijpoorten v.v. afstandsbediening. Op loopafstand kan ook buiten het terrein vrij geparkeerd worden. Tijdens de renovatie is de villa tevens zorgvuldig geïsoleerd en v.v. dubbele beglazing. Het toegekende energielabel B bevestigt dat sprake is van een energiezuinig pand. De villa is zijdelings zichtbaar voor het winkelend publiek in het drukstbezochte gedeelte van de gezellige winkelkern (Laanstraat). Door een verdere groeninvulling van het terrein kunnen de Laanstraat en de omliggende bebouwing echter ook eenvoudig aan het zicht onttrokken worden zodat volledige privacy ontstaat. Gemeentelijk monument. V.v. alarm- en brandmeldinstallatie.

Door de ruime bestemmingsbepalingen is het toegestaan de villa geheel als woonhuis, geheel als kantoor/praktijk of in elke gewenste combinatie van beide functies te gebruiken. Daarbij geldt niet de voorwaarde dat sprake dient te zijn een aan huis verbonden beroep of bedrijf. Vraagt u ons svp naar de verschillende mogelijkheden.

De villa biedt eigentijdse en comfortabele werk-/woonruimte dankzij onder meer nieuwe pantry’s, nieuw sanitair, vernieuwde elektra en c.v.-installatie, geïntegreerde verlichting in wanden en plafonds, airconditioning, nieuwe parketvloeren en stoffering en een moderne lift vanaf de begane grond naar de 1e en 2e verdieping. De sfeer van het oorspronkelijke bouwjaar is behouden gebleven dankzij lambriseringen, paneeldeuren, stucplafonds en het fraaie trappenhuis met verschillende bordessen.

De ingrijpende renovatie is omstreeks 2005 uitgevoerd en omvat in hoofdlijnen;

– vernieuwde kap
– renovatie pleisterwerk buitengevel
– buiten- en binnenschilderwerk
– kapisolatie, gevelisolatie, dubbele beglazing
– vernieuwd leidingwerk elektra, gas en water
– vernieuwde c.v.-installatie inclusief leidingwerk
– v.v. lift vanaf de begane grond naar de 1e en 2e verdieping.
– nieuw gestucte wanden en plafonds
– vernieuwde parketvloeren, tegelvloeren en vloerbedekking (projecttapijt)
– vernieuwd sanitair en pantry’s

Indeling begane grond: entree, vestibule, m.k., garderobe, grote centrale hal, dubbele toiletgroep met voorportaal v.v. fontein, fraai trappenhuis en liftentree, pantry, werkkast en technische ruimte, 5 kantoorvertrekken waarvan 2 met openslaande deuren en 1 met serre.

1e verdieping: bereikbaar via het trappenhuis of de lift; hal met pantry, centrale hal, 2e dubbele toiletgroep met voorportaal v.v. fontein, 4 kantoorvertrekken.

2e verdieping: eveneens bereikbaar via het trappenhuis of de lift; hal met pantry, toilet v.v. fontein, c.v.-ruimte, grote vergader-/presentatie-/lunchruimte en 1 kantoorvertrek v.v. vaste kast.

Adres: Parkstraat 5
Vraagprijs: 1.345.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1885
Ligging: aan rustige weg;in centrum;in woonwijk
Oppervlakte: 435 m²
Oppervlakte perceel: 1408 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).