Elst Ut

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Elst Ut

Monumentale tabaksboerderij De Paardenkop in provincie Utrecht
Buiten wonen is een droom van velen, maar dan wel met voorzieningen op korte afstand. Deze prachtige monumentale (1871) tabaksboerderij combineert deze vrijheid met een ligging aan de rand van het dorp en aan de voet van het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug,
uitkijkend in het bos en op de weiden. U treft een volledig gerenoveerde (2000 en 2016) en sindsdien nog danig uitgebreid en verbouwd tot een zeer luxe boerderij met een gebruiksoppervlak van ruim 400 m².

Zoals in die tijd gebruikelijk was, ligt de woning op een terp. Bij de restauratie is de oude balkstructuur (gebinten) met de authentieke droogstokken volledig in tact gelaten.
Vanuit de tuin heeft u direct toegang tot het Nationaal Park met de mogelijkheid van urenlange wandel- en fietstochten.

De boerderij heeft de volgende indeling: Entree, ruime centrale hal met toilet, meterkast, trapkast, de rechter gang geeft toegang tot: een slaapkamer/ speelkamer (ca 10 m²) met vaste kastenwand, werkkamer (25 m²), ouderslaapkamer met badkamer (douche, toilet en dubbele wastafel), de bijkeuken met wasmachine opstelling en modern keuken/ aanrechtblok, de garage/ berging van ruim 130 m² die plaats biedt aan meerdere auto’s en tevens een bergzolder heeft van 60 m². De linkerzijde van de centrale hal geeft toegang tot een royale en luxe woonkeuken. Een tweetal lichtstraten brengen een zee aan licht naar binnen, waarbij de kap van de uitbouw verlengd is zodat er een overdekt terras gecreëerd is. De keuken is voorzien van alle denkbare apparatuur. Vanuit de keuken (en vanuit de centrale hal) is er een toegang tot de living (ca 60 m²) met een openhaard en schitterend uitzicht, door de voormalige staldeuren, op de tuin.

Op de verdieping treft u een ruime overloop met royale slaapkamer (24 m²), een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel, een slaapkamer van circa 10 m² en tenslotte een grote slaapkamer van circa 40 m² met een vaste kastenwand.

Buiten: De tuin is onder architectuur aangelegd en uitstekend onderhouden. Het perceel is volledig omheind en voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie.
Naast het overdekte terras bij de keuken is er een overdekt prieel aanwezig met aansluiting voor een jacuzzi. Achterop het perceel bevindt zich een gepotdekseld houten bijgebouw met een bergzolder.
Aan de achterzijde van dit bijgebouw is een grote toegangspoort met de mogelijkheid om een auto’s en/of aanhangers te stallen.

Aan de overzijde van de Boerderij de Paardekop ligt nog een perceel eigen grond (ca 200 m²) met een afsluitbare inrit die dienst doet als parkeerterrein voor gasten.

Bijzonderheden
Perceeloppervlak: 2365 m², waarvan 2063 m² tuin, 302 m² openbare/eigen weg + circa 200 m² parkeerterrein
Woonoppervlak: 293 m²
Overige inpandige ruimten: 137 m²
Inhoud boerderij: 1820 m³
Vrijstaande schuur: 18 m² (86 m³)
Parkeren: Ook aan de overzijde van de Paardenkop ligt een perceel eigen grond, dat dient als parkeerterrein en dat afgesloten kan worden. Hier is parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s.
Onderhoud: de boerderij is in 2017 volledig geschilderd aan de buitenzijde, ook de binnenzijde verkeert in een uitstekende staat van onderhoud.

Het toegangshek, alsmede de garagedeur, zijn op afstand elektronisch te bedienen. De woning is voorzien van een deurbel met camera en kent een uitgebreid alarmsysteem met mogelijkheden voor aan- en afwezigheid.

Nabij de boerderij bestaat de mogelijkheid om een additionele bouwkavel te verwerven voor een vrijstaande villa van 800 m³ op een perceel van ruim 2000 m².

Adres: Paardenkop 44 3922 GL ELST UT
Vraagprijs: € 1.496.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1871
Ligging: in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 293 m2
Oppervlakte perceel: 2365 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).