Elst Ut

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Elst Ut
Adres: Paardenkop 44
Vraagprijs: € 1.400.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1871
Ligging: in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 293 m²

PRACHTIGE TABAKSBOERDERIJ ‘DE PAARDEKOP’ IN ELST (PROVINCIE UTRECHT) TE KOOP

Kijk ook op onze landingspagina: https://paardenkop44.nl/

Buiten wonen is een droom van velen en deze monumentale tabaksboerderij (1871) combineert deze vrijheid met een ligging aan de rand van het dorp en aan de voet van het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, uitkijkend in het bos en op de weiden. Buiten wonen op een perceel van ruim 2.365 m2, maar dan wel met voorzieningen op korte afstand. De boerderij is volledig gerenoveerd in 2000 en is in 2016 nog een keer uitgebreid en verbouwd.

Kortom dit is een zeer luxe boerderij met een gebruiksoppervlak van ruim 400 m².

De boerderij ligt, zoals in die tijd gebruikelijk was, op een terp. Bij de restauratie is de oude balkstructuur (gebinten) met de authentieke droogstokken volledig intact gelaten. Vanuit de tuin heeft u direct toegang tot het Nationaal Park met de mogelijkheid van urenlange wandel- en fietstochten.

Tegenover de boerderij ‘De Paardekop’ ligt een perceel eigen grond, dat dient als parkeerterrein en dat afgesloten kan worden. Hier is parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s. En naast dit perceel ligt een bouwkavel met de mogelijkheid om een vrijstaande villa van 800 m³ op een perceel van ruim 2.000 m² te realiseren. Deze bouwkavel is separaat te koop.

De indeling is als volgt:

BEGANE GROND
Via de fraaie entree voorzien van platanen komt u in de boerderij. Hier een ruime centrale hal met toilet, meterkast, trapkast. Links van de centrale hal heeft u toegang tot een royale en gezellige woonkeuken. Een tweetal lichtstraten brengen een zee aan licht naar binnen, waarbij de kap van de uitbouw verlengd is zodat er een veranda met overdekt terras gecreëerd is. De keuken is voorzien van alle denkbare apparatuur. Vanuit de keuken (en vanuit de centrale hal) is er een toegang tot de living (circa 60 m²) met een openhaard en schitterend uitzicht, door de voormalige staldeuren, op de tuin.

Rechts van de centrale hal geeft een gang toegang tot een slaapkamer/ speelkamer (ca 10 m²) met vaste kastenwand, een werkkamer (25 m²), masterbedroom met badkamer (douche, toilet en dubbele wastafel), de bijkeuken met wasmachine opstelling en modern keuken/ aanrechtblok. En als masterpiece een prachtige garage / atelierruimte / werkplaats / berging van ruim 130 m² die plaats biedt aan meerdere (klassieke) auto’s. De originele gebinten met droogstokken ten behoeve van het drogen van de tabaksbladeren zijn er nog en geven cachet aan deze fraaie ruimte. Tevens is er nog een bergzolder heeft van 60 m².

VERDIEPING
De handgemaakte trap naar de verdieping bevindt zich in de centrale hal. Op de verdieping treft u een ruime overloop met in totaal 3 slaapkamers en 2 badkamers. Allereerst een royale slaapkamer (24 m²), een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. Daarnaast een slaapkamer van circa 10 m² en tenslotte een grote slaapkamer van circa 40 m² met een vaste kastenwand.

BUITEN
De fraaie tuin is een lust voor het oog. Deze is onder architectuur aangelegd en uitstekend onderhouden. Het perceel is volledig omheind en voorzien van een computergestuurde beregeningsinstallatie. Robotmaaiers zorgen dat het gras altijd gemaaid is. Naast het overdekte terras bij de keuken is er een overdekt prieel aanwezig met aansluiting voor een jacuzzi voor eindeloze zomers.

Achterop het perceel bevindt zich een gepotdekseld houten bijgebouw met een bergzolder. Aan de achterzijde van dit bijgebouw is een grote toegangspoort met ook nog eens de mogelijkheid om een auto’s en/of aanhangers te stallen.

Aan de voorzijde van de Boerderij ‘de Paardenkop’ ligt aan de overzijde nog een perceel eigen grond (ca 200 m²) met een afsluitbare inrit die dienstdoet als parkeerterrein voor gasten.

Het toegangshek, alsmede de garagedeur, zijn op afstand elektronisch te bedienen. De woning is voorzien van een deurbel met camera en kent een uitgebreid alarmsysteem met mogelijkheden voor aan- en afwezigheid.

BIJZONDERHEDEN
– Perceeloppervlak: 2.365 m², waarvan 2.063 m² tuin, 302 m² openbare/eigen weg + circa 200 m² parkeerterrein
– Woonoppervlak: 293 m²
– Overige inpandige ruimten: 137 m²
– Inhoud boerderij: 1820 m³
– Vrijstaande schuur: 18 m² (86 m³)
– Parkeren: Ook aan de overzijde van ‘De Paardenkop’ ligt een perceel eigen grond, dat dient als parkeerterrein en dat
afgesloten kan worden. Hier is parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s.
– Onderhoud: de boerderij is in 2017 volledig geschilderd aan de buitenzijde, ook de binnenzijde verkeert in een uitstekende staat van onderhoud.

BOUWKAVEL
Nabij de boerderij bestaat de mogelijkheid om een additionele bouwkavel te verwerven voor een vrijstaande villa van 800 m³ op een perceel van ruim 2.000 m².

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!

(C) redres.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).