Schalkwijk

TYPE

Monument

KAMERS

17

LOCATIE

Schalkwijk
Adres: Overeind 42 en 42A 3998 JB SCHALKWIJK
Vraagprijs: € 1.295.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan rustige weg, landelijk gelegen
Oppervlakte: 384 m2
Oppervlakte perceel: 3427 m2

WOONBOERDERIJ MET KANTOOR- EN BEDRIJFSRUIMTEN
Op een prachtige locatie ligt deze karakteristieke woonboerderij met bijbehorende kantoor- en bedrijfsruimten. Dit alles op een royaal perceel van 3.427 m². De bedrijfsruimten en kantoor zijn goed afgeschermd van het woongedeelte, waardoor een perfecte combinatie van wonen en werken mogelijk is.
Een ideale ligging in het dorp Schalkwijk met alle voorzieningen op korte afstand in Houten en de uitvalswegen en openbaar vervoer richting Utrecht en de rest van de randstad. Schalkwijk is een gezellig dorp met een levendig verenigingsleven. Hier woont u landelijk tussen de weilanden maar toch op korte afstand van de stad Utrecht zodat de ligging zowel als bedrijfslocatie als qua wonen perfect is.

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1861 en omstreeks 2002 is zowel het woon- als kantoorgedeelte grondig gerenoveerd. De woonboerderij biedt een zee aan mogelijkheden. Door de indeling, het formaat en de ligging zijn vele varianten realiseerbaar. Met een gezin royaal leven met ruimte voor creativiteit, werk en hobby’s. Praktijk aan huis, een bedrijf aan huis of mantelzorg, voor alle ideeën bestaan voldoende mogelijkheden.

NUMMER 42 WOONHUIS
Het voorhuis van de woonboerderij is prachtig gelegen langs de Schalkwijkse wetering en aangemerkt als gemeentelijk monument. Bij de renovatie is rekening gehouden met de stijl en karakter van deze woonboerderij. Vanuit de woning is de ruime tuin op het zuidwesten goed bereikbaar.

Indeling:
Entree/hal met trapopgang naar eerste etage en toilet. Een zeer royale living met authentieke details en-suite deuren en twee houtkachels. Door de vele raampartijen in het woongedeelte, wordt ‘buiten’ ook bij ‘binnen’ betrokken. Mooi detail is de vide die de ruimte nog groter maakt dan deze al is. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Via de woonkamer bereikt u de bijkeuken van waar ook de tuin bereikbaar is.
Op de verdieping is een overloop met vide welke toegang biedt tot maar liefst 4 ruime slaapkamers. Daarnaast bevindt zich op de etage de badkamer voorzien van ligbad, aparte douche, wastafel en toilet. De verdieping is via twee trapopgangen toegankelijk.

NUMMER 42A KANTOORRUIMTE
In het voormalige achterhuis van de boerderij is, gescheiden van het voorhuis de kantoorruimte gesitueerd. In zelfde bouwstijl gebouwd als het voorhuis en na renovatie zeer modern met oog voor de karakteristieke elementen. Circa 145 m² gebruiksoppervlakte cq v.v.o. (verhuurbaar vloeroppervlakte). Goede bereikbaarheid met parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Indeling:
Entree naar de moderne kantoorruimte welke net als het woonhuis voorzien is van een fraaie vide. Door de vele raampartijen betreft het een lichte ruimte. De begane grond is voorzien van een pantry, 2 toiletten en diverse bergruimten.
Middels de fraaie trapopgang waar gebruik is gemaakt van dezelfde materialen als de vide bereikt u tevens een functionele kantoorruimte. De authentieke details van de voormalige stal zijn in deze ruimte behouden.

NUMMER 42A BEDRIJFSRUIMTE:
Direct aansluitend aan het terrein bij voormeld kantoor ligt eveneens goed gescheiden van het woonhuis het bedrijfsterrein met bedrijfsgebouwen en een ruim verhard buitenterrein. Totale oppervlakte bedrijfsgebouwen is 383 m² (inclusief verdieping van 53 m²) verdeelt over 2 gebouwen. In één moderne bedrijfsruimte is tevens een kantine met een pantry en toilet gesitueerd. Goede bereikbaarheid met parkeermogelijkheden en/of opslag op eigen buitenterrein.

BIJZONDERHEDEN:
– Mogelijkheden voor combinatie van wonen en werken
– Verhuurmogelijkheden bedrijf- en kantoorgedeelte zonder gevolgen privacy woongedeelte
– Karakteristieke woning
– Het geheel heeft een bedrijfsbestemming
– Centrale ligging in Midden Nederland op korte afstand van Houten en Utrecht

Enthousiast geworden? Maak dan zeker een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer 030-6777330 of per mail info@breeschotenenvernooij.nl.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).