Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Utrecht
Adres: Oudwijk 23 AC
Vraagprijs: € 750.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1929
Ligging: aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 142 m²

RUIMTE. SFEER. KARAKTER.

Op een van de allermooiste locaties in Utrecht aan het Wilhelminapark en nabij alle voorzieningen die u kunt bedenken, komt dit werkelijk unieke appartement met eigen tuin beschikbaar.

Een groene omgeving waarin u zich direct thuis voelt, aan de rand van het centrum van Utrecht nabij het Science Park en alle belangrijke uitvalswegen en met altijd parkeerruimte voor de deur. Een appartement met een villa gevoel waarin alle ruimte is om te genieten. En die door de ligging in het voormalige koor grotendeels ‘vrijstaand’ is. U heeft wel een grote zonnige tuin, maar geen bovenburen.

ENTREE
De imposante entree van het complex wordt gevormd door het voormalige schip van de Heilig Hart kerk, een prachtige ruimte waarin veel oorspronkelijke details bewaard zijn gebleven. De voordeur van het appartement is hieraan gelegen.

BEGANE GROND
De begane grond bestaat grotendeels uit een zeer ruime woonkamer met halfopen keuken. De sfeer in de woonkamer wordt bepaald door de originele, matzwarte kerkzuilen en het oorspronkelijke metselwerk in de stijl van de Amsterdamse school. De kaarsengeldkluisjes, de wijwaterbak en de originele kerkramen maken het geheel af.

KEUKEN
Net zoals in de rest van het appartement ligt er een mooie houten vloer die doorloopt naar de luxe Siematic keuken waarin alle keukenapparatuur is weggewerkt en die bijzonder goed past bij de sfeer van de woning. De keuken is op maat gemaakt bij de unieke afmetingen en stijlelementen van het appartement waardoor de keuken, hoewel open, toch afgesloten is van de woonkamer.

TUIN
Twee grote openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot de heerlijke tuin die vrij uitzicht biedt op het park. In de mooi aangelegde tuin kijkt u uit op de torens van de kerk en de poort die ooit toegang gaf tot de galerij. Kijkt u de andere kant op dan ziet u de monumentale kastanjebomen van het park. Door de ligging rondom het appartement heeft u tot het einde van de middag zon.

ENTRESOL / EERSTE VERDIEPING
Via een open trap in de woonkamer loopt u langs een gewelf naar een zwevende overloop die toegang geeft tot een entresol / werkkamer. Hierin zijn maatkasten gemaakt die veel opbergruimte bieden. Door de open verbinding met de woonkamer is het ook een ideale ruimte voor een TV-kamer zoals nu het geval is. Maar plaatst u er een bureau dan heeft u de perfecte werkplek.

Dezelfde overloop geeft via een glazen deur toegang tot de hoofdoverloop. Hieraan zijn de slaapkamer, badkamer en washok gelegen.

Ook in de slaapkamer wordt de toon gezet door het karakteristieke metselwerk en de kerkramen. Er is veel ruimte omdat de bewoners twee slaapkamers hebben samengevoegd. Door het gebruik van een glazen wand krijgt het licht op deze etage alle ruimte.

BADKAMER
De badkamer is modern. Een luxe douchecabine met meerdere bodyjets voor massage is ook een voorbeeld van de hoge kwaliteitseisen die de huidige bewoners hebben gehanteerd bij de inrichting van het appartement.
In het washok kunt u wasmachine en -droger plaatsen en ook hier is er op maat kastruimte gemaakt waardoor de ruimte als inloopkast kan worden gebruikt.

ZOLDERVERDIEPING
Vanaf de overloop loopt u via een open trap naar de zolderverdieping waar de tweede slaapkamer zich bevindt. Deze verdieping is vernieuwd met oog voor oorspronkelijke details en mooie afwerking. Ook hier veel maatwerkkasten en opbergruimte.

KORTOM
Al met al een unieke woning waarin u ogen te kort komt voor de prachtige details. Het appartement is zeer goed onderhouden en kan in principe zo worden betrokken. De VVE is net zo betrokken bij de goede staat van de kerk en heeft muren en het dak laten renoveren. Regulier wordt het schilderwerk binnen en buiten bijgewerkt en alle algemene ruimtes worden wekelijks schoongemaakt. Kortom, als u kiest om hier te leven dan krijgt u een pied-à-terre op een fantastische plek in een rustige omgeving met het centrum binnen handbereik.

INTERESSE?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).