Giessenburg

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Giessenburg

Riante woonboerderij in Giessen-Oudekerk met mogelijkheid voor paarden aan huis.
Deze boerderij, bouwjaar 1899, is begin deze eeuw volledig gerenoveerd en opnieuw met riet gedekt. De oorspronkelijke deel waar vroeger het boerenbedrijf plaatsvond, is nu over twee verdiepingen volledig bij de woning betrokken. Het levert enorm veel woonruimte op, waarbij talrijke elementen van vroeger bewaard zijn gebleven. Zoals stalramen, gebinten en schitterende bedstedes in het voorhuis. Deze woonboerderij biedt kortom de luxe en ruimte die u zoekt binnen een sfeer en omgeving die doet denken aan vroeger tijden. De vele mogelijkheden van deze boerderij worden pas echt zichtbaar als u door de imposante gietijzeren poort het erf oprijdt en de boerderij met bijgebouwen, waaronder een poolhouse, stallen en een schuur, pas echt goed aanschouwt. Dan wordt duidelijk: op deze plek kunt u werkelijk al uw dromen waarmaken.

De luxe van heel veel woonruimte
Meerdere portalen bieden toegang tot de boerderij. Het typeert direct deze woonboerderij met mogelijkheden om een aantal wooneenheden te creëren of wonen en werken te combineren. Aan de voorzijde twee kamers, een voorkamer en eetkamer. Beide in authentieke stijl, sfeervol, met prachtige kasten en de oude bedstedes nog intact. Ook in het voorhuis is een heerlijke woonkeuken ontworpen met een ronduit schitterende schouw. Meer naar achteren, in de voormalige deel, treft u de ruime centrale hal met daar rondom een werkruimte (met bar en krachtstroom) en een grote slaapkamer met inloopkast en luxe badkamer. De verdieping is eveneens volledig op wonen (en werken) ingericht met drie slaapkamers, twee badkamers en een grote extra zitkamer (ruim 80 m²) aan de achterzijde. Kortom, een verdieping met vele mogelijkheden en met daarboven ook nog eens een complete zolder.

Tuin, stallen en poolhouse
Op uw kavel van meer dan 2.000 meter is er natuurlijk een fijne tuin met terrassen. Ook ziet u meerdere bijgebouwen waaronder een garage met schuur en paardenstallen. Het is bovendien mogelijk om nog eens circa 3.500 m² grond met een paardenbak (20 x 40 m) bij te kopen. Meer dan vermeldenswaard is het poolhouse uit 2010 met spa. Een heerlijke plek om een jaar rond te genieten. En dan de ligging, in het rustige Giessen-Oudekerk, direct verbonden met Giessenburg, nabij de meanderende Giessen en tegelijk op slechts 10 autominuten van A27 en A15. Met de Randstad dichtbij maakt u hier uw dromen waar.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Oudkerkseweg 38 3381 KR GIESSENBURG
Vraagprijs: € 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1899
Ligging: in centrum, vrij uitzicht
Oppervlakte: 525 m2
Oppervlakte perceel: 2185 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).