Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Oudezijds Achterburgwal 151 1012 DH AMSTERDAM
Huurprijs: € 2.395
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: bij de Dam en de Nieuwmarkt in de Amsterdamse binnenstad
Oppervlakte: 153 m2

Ruime en lichte bovenwoning in een grachtenpand op een unieke locatie in het hart van Amsterdam. Achter een uitzonderlijk monumentale gevel uit 1644 gaan drie grote panden schuil. De panden werden gebouwd in opdracht van de regenten van de naastgelegen Waalse Kerk. De betreffende woning bevindt zich op de etages achter het linkerdeel van deze statige, in classicistische stijl ontworpen gevel.

Indeling
De woning bevindt zich op de eerste, tweede en zolderverdieping van het grachtenpand.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is bereikbaar via een eigen trappenhuis, waarvan alleen het entreeportaal gedeeld wordt met de woning op de begane grond. Op de eerste verdieping komt het trappenhuis uit op een overloop. Van hieruit zijn de woonkamer met schouw (29 m²), met uitzicht op de gracht, en de moderne, ruime eetkeuken (19,5 m²) bereikbaar. In de keuken is een L-vormig keukenblok aanwezig met afzuigkap en opstelplaatsen voor een fornuis en vaatwasser. De vertrekken zijn van elkaar gescheiden door openslaande deuren. Op de overloop bevindt zich een moderne toiletruimte.

Tweede verdieping:
Via de trap komt u op de tweede verdieping op een overloop, waaraan twee ruime slaapkamers grenzen van circa 29 m². De slaapkamer aan de voorzijde van de woning beschikt over een schouw. Ook op deze verdieping is op de overloop een tweede toilet aanwezig.

Zolderverdieping:
De trap naar de zolderverdieping komt uit op een overloop (10 m²), die tevens geschikt is als walk-in closet. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de derde, wederom ruime, slaapkamer (24,5 m²). De moderne badkamer (11,7 m²) is voorzien van een separate inloopdouche, ligbad, wastafel, derde toilet en opstelplaats voor een wasmachine en bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Via een vaste steektrap op de overloop is de vlieringzolder (18 m²) bereikbaar.

Bijzonderheden:
Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook gebruik als B&B is niet toegestaan. Vanwege de diverse trappen is het niet geschikt voor mensen met verminderde mobiliteit. Het huis heeft geen privé buitenruimte, maar er is een groot aantal terrassen in de directe omgeving. In het souterrain bevindt zich een ruime berging (21,4 m²). De woning is voorzien van een vloerafwerking. Maximaal twee werkende woningdelers zijn toegestaan (geen studenten).

Locatie:
De woning bevindt zich in het hart van de Amsterdamse binnenstad, nabij de Dam en de Nieuwmarkt. Alle winkels en vertier zijn op korte afstand gelegen, net als diverse tramverbindingen en het Centraal station. Betaald parkeren middels vergunningstelsel.

English text:
Spacious and light three bedroom familyhome. On the three upper floors in a canal house.
Would you like to live in this listed canal house (built in 1644) full of period features? Close to the Dam square, Amsterdam Central Station, Rokin metrostation, etcetera. Street parking (paid or with permit).

Please contact us via email huren@hendrickdekeyser.nl or call us +31 20-5210630.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).