Winschoten

TYPE

Monument

KAMERS

14

LOCATIE

Winschoten
Adres: Oudewerfslaan 36 9675 EV WINSCHOTEN
Vraagprijs: € 495.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1930
Ligging: aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 679 m2
Oppervlakte perceel: 1573 m2

VOORMALIGE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL
Prominent aan de doorgaande weg ligt dit prachtige schoolgebouw. De school uit 1929 is ontworpen door de Veendamse architect “Boiten” en is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. De school staat op een royaal perceel van circa 1573 m² en is zeer ruim qua gebruiksmogelijkheden (woonbestemming; combinatie wonen/werken toegestaan). Afgelopen jaren is het gebouw onder handen genomen door de eigenaars en getransformeerd in een waar woon- werkparadijs en er zijn diverse energiebesparende innovaties toegepast (houtgestookte c.v.-ketel, zonnecollectoren en zonnepanelen). Ook is het dak grootdeels geïsoleerd en zijn er andere isolerende maatregelen genomen. Tevens is het object voorzien van een personenlift. Achter de school bevindt zich een geïsoleerde bedrijfs-/opslagruimte/dubbele garage met dubbele sectionaldeur met een vloeroppervlak van maarliefst circa 100 m2. De oude speelplaats is nu een royale achtertuin geworden met vijvertje en bestraat. De achtertuin met opslagruimte is te bereiken via een toegangshek. De indeling is als volgt:

BEGANE GROND
Via de royale entree komt u in de entreehal met aansluitend een grote centrale hal. Deze ruimte biedt toegang tot alle vertrekken in het pand. In het gehele gebouw zijn grootdeels de originele plavuizen en houten vloeren nog aanwezig. Op de begane grond waren 4 klaslokalen die in de lengte aan elkaar geschakeld waren en onderling verbonden door een deur. Op deze manier kon de onderwijzer 2 klassen tegelijk in de gaten houden. Langs elk van de twee lokalen loopt een lange gang. Aan de linkerzijde van het gebouw zijn twee klaslokalen aan elkaar gekoppeld en is er een grote ruimte ontstaan van circa 100 m2 dat nu in gebruik is als galerieruimte. De gang die erlangs loopt is voorzien een pantry. Ook zijn er 2 separate toiletgroepen. Het eerste lokaal aan de rechterzijde is getransformeerd naar een grote woonkeuken (houten vloerdelen) van circa 50 m2 met keukeninrichting en voorzien van inbouwapparatuur (elektrische kookplaat, schouw, vaatwasser, oven, magnetron, steamer en koffiemachine). In deze ruimte is ook een (nieuwe) lift die de verdieping ontsluit. Het laatste klaslokaal is de woonkamer (houten vloerdelen) circa 50 m².

VERDIEPING
Via de vaste trap komt u op de verdieping. Hier een overloop met drie slaapkamers (eenvoudig op te splitsen in 4; allen circa 20 m2 met wastafel en houten vloer. Er zijn drie aparte badkamers, een separate keuken en er zijn nog drie separate ruimtes/slaapkamers. Tevens is er een sauna.

SOUTERRAIN
Ruime kelder, c.v.-ruimte, berging in diverse ruimtes. Hier is tevens de cv-installatie (houtkachel en opslagtanks voor warm water van de collectoren). Het gebouw wordt verwarmd middels centrale verwarming (Itho HR-combiketel; 2013; lease), recentelijk voorzien van onder andere nieuwe radiatoren, elektra, leidingwerk, volledig dubbele beglazing, 8 nieuwe dakkapellen, diverse dakramen, alarminstallatie en brandmelders et cetera.

REDENGEVENDE OMSCHRIJVING
Voormalige Christelijke lagere school, gebouwd in 1930 (jaartal boven entree) in verstrakte, lokale variant van de Amsterdamse Schoolstijl. Vierklassige school bestaande uit een bouwlaag met schilddak, met de nok evenwijdig aan de weg. Centrale entree met verdieping en hoge schoorsteen. Beeldbepalende ligging nabij de Bovenburen. In 2019 is dit object door de gemeente Oldambt als karakteristiek pand aangemerkt.

KORTOM
Een prachtig pand met zeer veel mogelijkheden, o.a. geschikt voor zorg/kinderopvang et cetera. Er zijn veel authentieke details (deuren, glas-in-lood, origineel trappenhuis) en ook de originele bouwtekeningen aanwezig.

INTERESSE?
Wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).