Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Utrecht
Adres: Oudegracht 84 G 3511 AT UTRECHT
Vraagprijs: € 795.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1873
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 151 m2

Aan de fraaie Oudegracht, midden in het hart van Utrecht staat dit voormalige pakhuis ‘’Het Kleyne Huis ter Hart’’, waarin nu 3 appartementen zijn gevestigd. Deze zeer royale Loft op de 2e en 3e verdieping, straalt de stoere charme uit van een karaktervol 19e eeuws pand. Op ca. 5 minuten lopen is er tevens een parkeerplaats op afgesloten terrein te koop.
De indeling is als volgt:
Begane grond: via de entree met een fraai verzorgde hal is er toegang tot de gang naar het achtergelegen trappenhuis. In de centrale hal bevinden zich de meterkasten voor alle appartementen en in de gang naar achter zijn ook de bergingen te vinden.
2e verdieping: entree/hal met intercom, garderobenis en toilet met fontein. De riante living bestaat uit een heerlijk royale woonkamer aan de voorzijde van het huis. Vanuit deze woonkamer is prachtig zicht over de Oudegracht. In deze living is duidelijk zichtbaar dat dit pand als pakhuis gebruikt is geweest, zo is het balkenplafond fraai in het zicht gelaten. Aan de achterzijde van de living is de luxe keuken gesitueerd, hier is recentelijk een handgemaakte keuken geplaatst met alle inbouwapparatuur, te weten: inductie kookplaat, afzuigschouw, oven, combimagnetron, vaatwasser en losse koel-/vriescombinatie. Vanuit de keuken is er toegang tot een intieme patio. Dit lichte dakterras met veel privacy is afgewerkt met houten vlonders. Afgesloten trapopgang naar de verdieping met daaronder een grote kastruimte (bereikbaar vanuit de woonkamer).
3e verdieping: bovengekomen is er aan de voorzijde een zeer royale kamer met grote daktuimelramen, te gebruiken als kantoorruimte of masterbedroom. Geheel betegelde badkamer met ligbad, douchecabine en 2 wastafels. Separaat toilet. Berging/wasruimte met aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger. Voorts is er een grote open ruimte, waar meerdere functies te realiseren zijn. Thans via een kastenwand gesplitst in een studieruimte en een slaapkamer. In deze open ruimte is er veel bergruimte onder het schuine dak. Vanuit de slaapkamer is er nog toegang tot een klein balkon.

De afmetingen zijn als volgt:
Living: 13.35x 4.95, bestaande uit:
– Woongedeelte: 9.90 x 4.95 m.
– Keukengedeelte: 5.45 x 4.95 m.

Slaapkamer/werkruimte 1: 4.95 x 4.63 m.
Slaapkamer/werkruimte 2: 7.35 x 4.95 m.
Dakterras: 5.55 x 1.56 m.

Algemeen:
Bouwjaar is 1873. De woonoppervlakte is 151 m². De VvE is actief en de maandelijkse bijdrage is € 266,67 (per kwartaal te voldoen). Het complex is een gemeentelijk monument en bevindt zich in een beschermd stadsgezicht. Nabij gelegen parkeerplaats is te koop voor € 50.000,– k.k. Aanvaarding geschiedt in overleg.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).