Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Utrecht
Adres: Oudegracht 369 H 3511 PG UTRECHT
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1868
Ligging: aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging, aan vaarwater
Oppervlakte: 350 m2
Oppervlakte perceel: 57 m2

VOORMALIGE BIERBROUWERIJ DE BOOG TE KOOP OM TE WONEN EN TE WERKEN
Op de werf van de Oudegracht staat solitair dit bijzonder fraaie woonhuis met drie dubbele werfkelder aan de gracht. Het oudste deel van dit Rijksmonumentale gebouw dateert uit 1584 en was vele jaren in gebruik als bierbrouwerij De Boog.

Het brouwhuis op de werf met werfkelders is anno nu getransformeerd tot een unieke woonervaring van 350 m² die nergens in Utrecht te vinden is. Door de bijzondere woonvorm is dit huis de ultieme woondroom voor stellen. Gezinnen zullen hier minder makkelijk hun plekje vinden.

In dit karakteristieke pand is een bijzonder woonconcept gerealiseerd samen met interieurarchitect Bart Vos. Het geheel is in 2009 gerestaureerd en gemoderniseerd met een verrassend resultaat in vorm en materiaal en beleving. Luxe, comfort en kwaliteit met oog voor detail. Bijzonder is dat de woning onder de Oudegracht doorloopt en je de beschikking hebt over een eigen garage voor twee auto’s. Feitelijk bestaat het geheel uit het oude Brouwhuis en drie parallel langs elkaar lopende werfkelders, beiden met een lengte van maar liefst 35 meter!

Kortom uitzonderlijk wonen op een unieke locatie in Utrecht!
INDELING BROUWHUIS
Aan de Oudegracht 396h bevindt zich tussen de gracht en de grachtenpanden dit bijzondere object. Bij binnenkomst merk je meteen dat dit een bijzonder huis is. Allereerst een hal met toegang naar de werkkamer (ca. 520×520) met vide (ca. 210×520) en uitzicht over de gracht.

Via de trappartij in de hal kan je naar het gastenverblijf op de bovengelegen verdieping. Hier is via de overloop een ruime slaapkamer met kitchenette (ca. 375×420) en een eigen ruime badkamer met ligbad 180 cm, douche, toilet en wastafel.

INDELING WERFKELDERS
Als je vanuit de entreehal de trap afdaalt, kom je op het werfniveau. Aan de grachtzijde is de woonkamer (730×520) met open haard gesitueerd. Deze heeft grote openslaande deuren naar de werf met stadstuin en een uitzonderlijk zicht op de gracht. Als je vanuit de woonkamer naar achteren loopt kom je onder het straatniveau. Hier tref je allereerst een riante woonkeuken met een bijzonder luxe Boffi keukeneiland voorzien van complete arsenaal aan inbouwapparatuur.

Aansluitend op de keuken ligt de eetkamer, ruim van opzet. Als je verder doorloopt kom je in een grote bibliotheek. Vanuit de bibliotheek ga je met een trap van naar de dubbele garage met bergruimte in de woonlaag erboven. De garage en bergruimte hebben een totaal oppervlak van bijna 50 m² en zijn op het straatniveau gesitueerd.

Vanuit de bibliotheek is de doorgang naar de parallel gelegen werfkelder. Hier is een garderobekamer en een aparte kastenkamer van waaruit de hoofd badkamer bereikbaar is. De badkamer met een granitovloer beschikt over een dubbele douche, dubbele wastafel en een tweede toilet. De garderobekamer biedt toegang tot de derde werfkelder waar de riante hoofdslaapkamer van 70 m²,en de multimediakamer van 40 m² zich bevinden. De mediakamer heeft openslaande deuren naar de werf. Naast de mediakamer bevindt zich een separaat (gasten) toilet en achterin de derde werfkelder is de was- en CV ruimte.

BUITEN
De woning staat op het breedste stuk werf van de Oudegracht. De bewoners hebben vrij gebruik van deze buitenruimte met een stadstuin (circa 90 m²). Dit uitzonderlijke pand heeft circa 350 m² oppervlakte waarvan 120 m² in het voorhuis en 230 m² in de werf.

BIJZONDERHEDEN
– In 1868 is het Brouwhuis gebouwd, de werfkelders stammen uit 1550.
– In 2009 is het geheel gerenoveerd/gerestaureerd
– Door de gehele woning is een teakhouten vloer gelegd
– Houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing
– Domotica systeem door de gehele woning (alarmsysteem, licht- en geluidssysteem, camera’s, muziek, ventilatie)
– Woning is voorzien van vloerverwarming
– Bruikleenovereenkomst met de Gemeente Utrecht met betrekking tot de werf en stadstuin.
– Dakisolatie aanwezig
– Garage met automatische deur voor twee parkeerplaatsen (indien wenselijk 3 à 4 plaatsen)
– Boffi keuken voorzien van 3-pitsgasfornuis, stoomoven, oven, combimagnetron, vriezer, dubbele koelkast
– Cooker, vaatwasser en afzuigkap
– Oplevering in overleg

INTERESSE?
Neem contact met ons op!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).