Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Leerdam

DE WATERTOREN LEERDAM
Uniek wonen en werken in Leerdam

In de afgelopen jaren is door de ontwikkelaar samen met een projectgroep, bestaande uit een afvaardiging van de omwonenden, een plan opgesteld om de watertoren en het omliggende terrein een passende nieuwe invulling te geven, waarbij de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden van de watertoren behouden blijven. Het plan bestaat uit de herbestemming van de watertoren. Op de eerste verdiepingen van de watertoren worden ruimtes gecreëerd voor kleinschalige kantoren. Op de bovenste verdiepingen worden een appartement en een penthouse gerealiseerd. Het penthouse krijgt op de omloop van de toren een serre.

Bij de beoogde herbestemming van de watertoren naar woningen en kantoorruimten blijft de uitwendige beel­bepalende uitstraling van de watertoren volledig in tact. In het kader van de brandveiligheid en de woonkwaliteit worden uitsluitend een buitentrap en een lift tegen de watertoren gerealiseerd.

Bijzonder penthouse met panoramisch dakterras.
In 1921 wordt het woord penthouse voor het eerst gebruikt bij een appartement op de bovenste etage van een wolkenkrabber. Sindsdien associëren wij een penthouse met luxe. Bijzonder wonen op grote hoogte, met uitzicht over jouw eigen stad en haar omgeving. Wat is er mooier als deze exclusieve woonvorm wordt gecombineerd met historisch erfgoed?

Zodra de Leerdamse watertoren uit 1929 volledig is gerenoveerd, beschikt deze over een penthouse van 240 m2. De woning bestaat uit de bovenste twee woonlagen en de toren daarboven. Op een hoogte van veertig meter bevindt zich een 360 graden dakterras. Het panorama reikt tot de Utrechtse Dom en de skyline van Rotterdam.

Via de lift betreedt u direct uw huis. De negende verdieping vormt het slaapvertrek. Geheel naar eigen inzicht kunt u hier een masterbedroom annex badkamer en garderobe creëren. Een indeling met meerdere slaapkamers is natuurlijk ook mogelijk. Drie raampartijen met Frans balkon zorgen voor een mooie lichtinval. De tiende verdieping (eveneens per lift bereikbaar) biedt ruimte aan een living met keuken. Ook deze ruimte vraagt om een vrij en uniek ontwerp. Het vlagbalkon en de erker met Frans balkon geven u een mooi uitzicht, maar op het panoramaterras is dit echt subliem. Een grote serre op het dakterras zorgt ervoor dat dit weidse uitzicht niet alleen voorbehouden is aan zomerse dagen. U kunt hier 365 dagen per jaar genieten van Leerdam en haar omgeving. De twee torenkamers op de elfde en twaalfde verdieping zijn ideaal als kantoor, atelier of gastenkamers.

Kortom, modern wonen in een historisch monument. Met recht een uniek penthouse. Wenst u meer informatie omtrent de watertoren, plattegronden, interieuradvies en dergelijke? Neemt u dan contact op met een van de makelaars.

Adres: Oud Schaik 2 A (P) 4141 JB LEERDAM
Koopsom: € 895.000
Bouwvorm: nieuwbouw
Bouwjaar: 2019
Ligging: in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 240 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).