Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

2

LOCATIE

Leerdam

DE WATERTOREN LEERDAM
Uniek wonen en werken in Leerdam

In de afgelopen jaren is door de ontwikkelaar samen met een projectgroep, bestaande uit een afvaardiging van de omwonenden, een plan opgesteld om de watertoren en het omliggende terrein een passende nieuwe invulling te geven, waarbij de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden van de watertoren behouden blijven. Het plan bestaat uit de herbestemming van de watertoren. Op de eerste verdiepingen van de watertoren worden ruimtes gecreëerd voor kleinschalige kantoren. Op de bovenste verdiepingen worden een appartement en een penthouse gerealiseerd. Het penthouse krijgt op de omloop van de toren een serre.

Bij de beoogde herbestemming van de watertoren naar woningen en kantoorruimten blijft de uitwendige beel­bepalende uitstraling van de watertoren volledig in tact. In het kader van de brandveiligheid en de woonkwaliteit worden uitsluitend een buitentrap en een lift tegen de watertoren gerealiseerd.

Een bijzonder appartement met prachtig uitzicht.
Zodra de Leerdamse watertoren uit 1929 volledig is gerenoveerd, beschikt deze over een fraai appartement over 2 woonlagen van totaal circa 124 m2. De woning bestaat uit twee woonlagen op de 7e en 8e verdieping. Op een hoogte van ruim vijfentwintig meter bevindt zich entree naar deze geheel naar wens in te richten maisonnette met prachtig uitzicht over de weide omgeving. Het panorama reikt tot de Utrechtse Dom en de skyline van Rotterdam. Parkeren kan op uw eigen parkeerplaatsen op de begane grond met daarbij een berging en een tuin.

Via de lift betreedt u direct uw huis. De zevende verdieping is de fraaie, naar eigen wens in te richten, woonverdieping waar woonkamer en keuken zullen komen. De ruimte heeft maar liefst vijf raampartijen met Frans balkon, waardoor de ruimte enerzijds modern en licht aanvoelt, terwijl ook het industriële karakter van pand wordt benadrukt door de betonnen elementen. De achtste verdieping is eveneens een bijzondere woonlaag, dit is namelijk de onderkant van het voormalige watervat. Het getoogde plafond biedt een bijzondere sfeer die alleen te vinden is in dit soort industriële panden. Deze eveneens naar eigen wens in te delen woonlaag biedt de mogelijkheid om een a twee slaapkamers te creëren met badkamer en garderobe.

Wenst u meer informatie omtrent de watertoren, plattegronden, interieuradvies en dergelijke? Neemt u dan contact op met een van de makelaars.

Adres: Oud Schaik 2 A (A) 4141 JB LEERDAM
Koopsom: € 375.000
Bouwvorm: nieuwbouw
Bouwjaar: 2019
Ligging: in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 124 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).