Soest

TYPE

Monument

KAMERS

10

LOCATIE

Soest

Wonen in een voormalige watertoren op het hoogste punt van Soest? Dat kan in dit unieke Rijksmonument gelegen in de aantrekkelijke en gewilde woonwijk Soestdijk.

Ontworpen door de bekende architect H.F. Mertens in zakelijk expressionistische stijl die wordt gekenmerkt door heldere vormen en een sobere detaillering. De Arnhemse Waterleiding-Maatschappij bouwde in 1931 de voorraadtoren destijds op het hoogste punt van Soest onder het mom van; alles wat de natuur aan meters leverde, hoefde niet meer te worden opgemetseld.

In 2002 is door Zecc architecten in samenwerking met Monumentenzorg en een architectenbureau de 24 meter hoge toren met zorg omgebouwd tot een exclusief woonhuis.
De renovatie is minimalistisch en op industriële wijze uitgevoerd. Dat is zo goed gelukt dat hiermee in 2004 een prijs voor “beste herbestemming” gewonnen is!

De toren is verdeeld in 8 woonlagen (exclusief het fantastische dakterras!). Door de 12 meter hoge glazen pui in de achterzijde van de toren en door diverse vides is veel licht en ruimte gecreëerd.

De woonlagen zijn onderverdeeld in achtereenvolgens; woonkeuken; woonkamer; slaapkamer; 2 slaapkamers; badkamer; sauna; woon/werkruimte; logeerkamer met 2e badkamer en daarboven het dakterras. Het dakterras biedt uniek en onovertroffen uitzicht over Soest en de Utrechtse Heuvelrug!

Detaillering en materiaalkeuze zijn industrieel waarbij het originele karakter van het monument zoveel mogelijk intact is gehouden. Vloeren zijn uitgevoerd in gevlinderd beton en voorzien van vloerverwarming. De wanden zijn strak gestuukt. Stoere trappen van beton, hout of staal. Meerdere op maat ingebouwde kasten voor kleding en opslag.

De omliggende tuin is comfortabel en biedt veel privacy.
Check onze eigen website voor een virtuele tour door de watertoren. Een echte belevenis!

Adres: Oranjelaan 36 3761 BX SOEST
Vraagprijs: € 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1931
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 231 m2
Oppervlakte perceel: 490 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).