Warffum

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Warffum
Adres: Oosterstraat 34
Vraagprijs: € 595.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1742
Ligging: in centrum, vrij uitzicht, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 300 m²

Monumentale woonboerderij welke overloopt van sfeer, karakter en charme uit de bouwperiode en het landelijk leven! Het pand is zeer zorgvuldig gerenoveerd en gemoderniseerd in de afgelopen decennia (tot heden). Daarnaast is de ligging uniek: aan de voorzijde in het centrum van Warffum met de bakker een steenworp verderop in de straat en de achterzijde van het pand grenzend aan de rand van Warffum met uitgestrekte landerijen.

De boerderij beschikt over een royale achtertuin met gazon waarin ook een boomgaard met diverse bijzondere fruitbomen (8 verschillende appelrassen, meerdere pruimensoorten en een walnoot). Daarachter ligt een eigen weide van circa 10.000 m², ideaal voor de paarden!

Het pand vindt zijn oorsprong in 1742, is een Rijksmonument en draagt de naam Voogdhuis. De boerderij diende als “Het vaste walhuis” voor drie opeenvolgende generaties voogden van het eiland Rottumeroog. Er hangen nog meerdere portretten aan de wand van de oud eigenaren uit lang vervlogen tijden.
In de jaren ’70 was het pand in bouwvallige staat, de toenmalig koper heeft het met zorg, aandacht en de nodige middelen prachtig en liefdevol gerestaureerd tot wat het nu is: een prachtpand!

De boerderij biedt een bijzondere en onalledaagse woonplattegrond met in totaal circa 300 m² woonoppervlak en daarnaast nog circa 200 m² aan inpandige schuurruimte/ berging/ stallen en zolderruimtes. Het is gelegen op loopafstand van diverse voorzieningen als spoorverbinding naar de stad, bakker, supermarkt, voortgezet onderwijs met Havo en VWO 2-talig, zwembad, tennisbanen en uniek openluchtmuseum.

Indeling:
Statige entree in het midden van het ‘hoofdhuis’, gang naar achteren toe met robuuste Bremer tegels. Zowel links als rechts van de voordeur twee fraaie stijlkamers barstensvol sfeer en de uitstraling van vroeger! Hierin vindt u nog bedstedes. De linker kamer doet dienst als werkvertrek en de rechter kamer als knusse woonkamer/ tv-kamer.
Als we de gang doorlopen naar achteren komen we in de ruime woon/eetkamer. Dit is dé centrale plek in huis (circa 43 m²). Vanuit hier toegang tot de keuken, de ‘stookhut’ (nu in gebruik als atelier), een deur naar het zonnig terras en de achtertuin. Vanuit de woon/eetkamer verder toegang naar de binnenhal met gastenbadkamer (toilet, wastafel en douche), cv-ruimte, trapopgang en riante ‘muziekkamer’. Deze grote kamer met niveauverschil is circa 50 m² groot en kan dienst doen als woonkamer, werkkamer, gastenverblijf etc…
Daarnaast nog het ‘puthok’ (zo genoemd ivm de aanwezige waterput), washok in gebruik als bijkeuken, zijstal (in gebruik als fietsenberging), paardenstal en schuurruimte met -baander deuren- voorzien van klinkers.

Op de verdieping vindt u een verrassende en fraaie slaapkamer met aangrenzend een luxe en ruime badkamer o.a. voorzien van ronde inloop douche, ligbad, toilet, dubbele wastafel en inloopgarderoberuimte. Via de slaapkamer vindt u nog aangrenzend de kleedkamer met in U-vorm ingebouwde kledingkasten. Verder op de verdieping twee grote zolderruimtes.

Bijzonderheden:
– bouwjaar 1742, renovatie en modernisering vanaf de jaren ’70 tot heden;
– meer dan 200 jaar het woonhuis van de voogd van Rottumeroog;
– volledig gerestaureerd onder aansturing en toezicht van “Stichting woonhuis monument”;
– Rijksmonument, inspectie door Monumentenwacht, rapport uit 2019 aanwezig;
– voorzijde midden in het dorp, naast de bakker en achter volledig ‘buiten’;
– 2 paardenstallen en direct toegang tot 10.000 m² weide;
– ns-station op 4 minuten lopen, stad Groningen in 24 minuten bereikbaar;


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).