Hoevelaken

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Hoevelaken
Adres: Oosterdorpsstraat 69
Vraagprijs: 875.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1900
Ligging: in woonwijk;in centrum;aan rustige weg
Oppervlakte: 118 m²
Oppervlakte perceel: 915 m²

Een magnifieke plek in het ‘hart’ van Hoevelaken met non stop het gevoel van ‘buiten’ wonen!

Het klinkt alsof u droomt…. een fantastisch gerenoveerde sfeervolle vrijstaande woonboerderij met riante multifunctionele bijgebouwen, een eigen wellness, een ultieme binnenplaats onder de platanen, een veranda met buitenkeuken en dat allemaal in het centrum van Hoevelaken en… deze komt beschikbaar!! Wonen in het ‘hart’ van het gezellige dorp Hoevelaken en toch het ultieme gevoel ervaren van ‘buiten’ wonen in het groen, wonen in alle vrijheid. Wat bijzonder! Wat een beleving!
In deze fantastische setting, op een goed bereikbare locatie, onder de rook van Amersfoort mogen wij u deze ultieme droom te koop aanbieden op een perceel van maar liefst 915 m² eigen grond.
De huidige bewoners hebben in de loop der tijd de boerderij stijlvol geüpdatet tot een fantastische leefboerderij met een eigentijds, warm karakter waarbij de authentieke uitstraling hersteld en bewaard is gebleven.
De balken plafonds, de stijlvolle raampartijen met luiken en glas-in-lood raampartijen, de paneeldeuren, de kamer-en-suite deuren, de klinker- en houten vloer, de zandsteen schouw met open haard, de heerlijke woonkeuken voor de fijne familiemomenten, de veranda met buitenkeuken voor de lange gezellige avonden en de voelbare historie van het pand en de plek maken dit tot een uniek familiehuis. In combinatie met de multifunctionele bijgebouwen al dan niet een perfecte plek om wonen te combineren met werken middels een kantoor- en/of praktijk aan huis. In 2004 is 1 van de multifunctionele bijgebouwen gerealiseerd, deze is zeer riant van omvang en ook nog eens voorzien van een eigen wellness.
Het terras onder de platanen met aansluitend de veranda met houtkachel en buitenkeuken, de wellness en vijver is het is dé plek om te genieten, te onthaasten en het leven te vieren. Aansluitend genieten de kippen en de konijnen Lodewijk en Guus iedere dag van hun privé weide en nachtverblijf. De laatste 2 hebben zich voorgoed gevestigd op deze landelijke plek en blijven wonen.
Wanneer u alles rustig op u laat inwerken zijn er bijzonder veel fraaie stijlvolle details te ontdekken. Het resultaat is dan ook; wonen en eventueel werken in tijdloze schoonheid met alle centrum voorzieningen binnen handbereik. Zelden komt een combinatie als deze beschikbaar! Komt u de fijne sfeer ervaren?

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: ca. 1900
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, pannen gedekt
Isolatie: voorzien van thermopane beglazing.
Woonoppervlakte: 118 m²
Inhoud: 440 m³
Perceeloppervlakte: 915 m²

INDELING

Parterre
Sfeervolle royale hal met klinkervloer en vloerverwarming, trappartij en middels dubbele deuren toegang tot het ‘hart’ van de woning, de leefkeuken! De keuken is uitgevoerd in lichte kleurstelling, een ter plaatse gegoten granieten aanrechtblad, een 8-pits gasfornuis met 2 ovens en een grill, een vaatwasmachine een de geliefde tijdloze Bosch koelkast. Verder is de keuken, net zoals de hal voorzien van een klinkervloer met vloerverwarming, is er een hout-/kolenkachel waarop gekookt kan worden, een vide voor extra lichtinval en middels 1 van de voormalige staldeuren is er toegang tot de binnenplaats waarvan het dak is gevormd middels platanen. Een fantastische woonkamer met zandsteenschouw met open haard, massief Eiken houten vloer, balkenplafond en prachtige glas-in-lood raampartijen welke in 2012 in thermopane beglazing zijn gezet. Middels kamer-en-suite deuren met glas-in-lood toegang tot de praktische werkkamer met vaste kast. Natte ruimte met opstelling cv-ketel (2012) en aansluiting wasmachine/droger. Complete badkamer in lichte kleurstelling met dubbele wastafel, verdiepte whirlpool en douche. Separaat toilet met fonteintje.

1e Verdieping
Overloop met vide en dakvenster (1998) voor extra lichtinval op de verdieping maar ook in de keuken en vaste kasten. 2 Slaapkamers beide voorzien van een dakkapel en airco, 1 slaapkamer is voorzien van een vaste kastenwand.

BIJGEBOUWEN
Multifunctioneel bijgebouw gerealiseerd in 2004, opgetrokken in steen, pannen gedekt. In 2018 zijn er 50 PV panelen op het dak geplaatst met een service en garantieperiode van 12 jaar. Dit bijgebouw bestaat uit een dubbele carport (1 deel is verlaagd waardoor een hoge bus of een camper perfect gestald kan worden), voor momenten van ontspanning een uitgebreide wellness met jacuzzi en sauna, een dubbele garage beide voorzien van elektrisch bedienbare garagedeuren, werkplaats met dubbele tuindeuren, hal met toilet, urinoir en fonteintje. De garage en de werkplaats is voorzien van vloerverwarming.
Dit multifunctionele bijgebouw is volledig voorzien van een verdieping welke vanuit de hal middels een vaste trap bereikbaar is. Hier is een ware man cave gerealiseerd maar uiteraard voor vele andere doeleinden geschikt en bruikbaar!
Dit bijgebouw is voorzien van krachtstroom en heeft een eigen cv-ketel.

Sfeervolle veranda, welke in 2012 is gerealiseerd voorzien van een klinkervloer, een houtkachel en een buitenkeuken met een 3 pits gaskookplaat en koelkast.

Berging, opgetrokken in hout, beton vloer, gedekt met asbestplaten.
De raamkozijnen zijn in 2012 vervangen. In de schuur is tevens ruimte voor de technische installatie van de vijver. In 2014 is hier een cv-ketel geplaats t.b.v. deze berging en de aansluitende, praktijkruimte, thans in gebruik als kapsalon. De kapsalon is naast de salon voorzien van een pantry, toilet en bergruimte. De salon heeft een eigen entree en een eigen huisnummer.

Houten afdak pannen gedekt t.b.v. houtopslag.

Houten nachtverblijf (hooiberg) t.b.v. de konijnen en kippen.

VOORZIENINGEN
In 2012 zijn een groot aantal kozijnen vervangen, voorzien van thermopane beglazing, deels draai-/kiep en deels voorzien van prachtig glas-in-lood.
In 2018 zijn er op het bijgebouw 50 PV panelen geplaatst. De service en garantieperiode is in totaal 12 jaar.
Het geheel is voorzien van een woonbestemming met de mogelijkheid voor kantoor-/praktijk aan huis. Het geheel wordt leeg opgeleverd.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).