Kommerzijl

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Kommerzijl
Adres: Ooster-Waarddijk 1
Vraagprijs: € 639.500
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom
Oppervlakte: 340 m²

Op een sublieme woonplek met prachtige weidse vergezichten gelegen Woonboerderij genaamd “Grovestins” , de naam verwijst naar de eerste bewoners van deze Rijksmonumentale Heerd. De boerderij is van het Oldambstertype waarbij het statige hoge voorhuis enigszins boven het schilderachtige landschap uitsteekt. Feitelijk is de structuur volledig in tact gebleven waarbij het woonhuis voor de brandmuur is gelegen met de bekende T-vormige hal – gangpartij met daaromheen de woon – werk – slaapvertrekken.

De ligging op de dijk geeft de boerderij extra grandeur en bovendien prachtige vergezichten over het Groningerland. Het huis en de achtergelegen rietgedekte schuur zijn door de jaren heen uitstekend onderhouden en met veel gevoel voor smaak en detailleringen grondig verbouwd en gemoderniseerd, hierdoor is een prettig “leefhuis” ontstaan waar het echt thuis komen is.

De achtergelegen schuur biedt volop ruimte en daarmee mogelijkheden. De omliggende tuin (het perceel is ruim 1,2 hectare) is in volledige harmonie met de omgeving en de boerderij en benadrukt het bijzondere karakter van de plek.

Indeling boerderij:
Entree – hal middels bordestrap op de voorzijde, woonkamer op westzijde van 30 m2, de tweede woonkamer (30 m2) is gelegen op de oostkant. Werkkamer van 20 m2. De kamers hebben hoge balkenplafonds, ramen met roede verdeling en houten vloeren. Gezellige woon – eetkeuken met inbouwapparatuur. Uiteraard ontbreekt een bijkeuken en toilet op deze etage niet. Het ondergelegen souterrain met daglicht is binnendoor maar ook vanaf de buitenzijde te bereiken en bestaat uit een tweetal ruimten beiden van 30 m2.

Verdiepingen:
Overloop met toilet en badkamer met douche en aansluitend 2 slaapkamers van 25 en 24 m2, de riante zolderverdieping (55 m2) met prachtige gebinten staat in een open verbinding met de overloop – hal.

Schuur:
Ruimte! Indrukwekkend hoeveel ruimte de schuur biedt, volop mogelijkheden voor hobby’s, opslag of om de ruimte meer commercieel te benutten. Hierbij kan worden gedacht aan de combinatie van wonen – werken – atelier – kantoor –praktijkruimte. De schuur heeft een afmeting van 23 x 36 meter met zoals het hoort achterin nog een bescheiden werkplaats en de grote baanderdeuren.

Tuin:
De “Heerd” is gelegen op een perceel van ruim 1,2 hectare met veel oude bomen maar ook zeker nieuwe aanplant, een deel van de gracht is blijven bestaan. Een prettige tuin die gezien de omvang eenvoudig te onderhouden is. Achter de schuur zijn 15 zonnepanelen “in het veld” geplaatst, hiermee wordt de duurzaamheid van de plek benadrukt.

Kortom een uniek en bijzonder object waarbij de plek u zal verrassen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).