Moergestel

TYPE

Monument

KAMERS

25

LOCATIE

Moergestel

Landgoed Mariahoeve
Tijdloze elegantie

De klassieke poort draait soepel en geluidloos open. De oprijlijn oogt uitnodigend. Eeuwenoude beuken lijken de hemel uit te dagen. Samen met rododendrons en hortensia’s ontvouwt zich een groen decor. Je voelt het meteen: wie door deze poort gaat, betreedt een bijzondere plek. Een oase van rust en ruimte. Welkom bij landgoed Mariahoeve.

Optimale lichtinval
De oprijlaan leidt naar het hoofdgebouw in het hart van het landgoed. Gebouwd in 1913 tijdens de gouden jaren van de Tilburgse textielindustrie. Het ontwerp is van de Amsterdamse architect H. Warners, onder meer bekend vanwege zijn werk voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De hand van de meester is duidelijk zichtbaar in de symmetrie: het huis staat perfect gepositioneerd ten opzichte van de noord-zuidlijn. En dat betekent: optimale lichtinval, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Van alle gemakken voorzien
Uitstraling telt. Dit is een landhuis met karakter. Een woning met een verhaal, met een historie die leest als een spannend boek. Maar vergis je niet: onder het verleden schuilt de toekomst. Het complete landgoed is gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. En dat betekent: hightech leven in een historische sensatie.

100% privacy
Een huis kan pas een thuis worden als privacy verzekerd is. Bij de inrichting van Mariahoeve is daar bewust rekening mee gehouden. Er zijn geen aangrenzende buren en het landgoed wordt geflankeerd door wegen. Aan de achterzijde stroomt een riviertje en ligt een stiltegebied, beide beheerd door Brabants Landschap. Privacy is hier nooit in het geding.

Ideale ligging
Landgoed Mariahoeve ligt weliswaar verscholen in het groen, maar toch is de wijde wereld dichtbij. Bourgondische gezelligheid vindt u op een steenworp afstand in Oisterwijk. Bovendien ligt Mariahoeve centraal tussen de steden Tilburg (11 km.), ’s-Hertogenbosch (23 km.) en Eindhoven (31 km.). Het Ruhrgebied is binnen 1,5 uur bereikbaar, de Thalys stopt in Breda en Eindhoven Airport ligt op slechts 15 minuten rijden! Hadden we al gezegd dat de ligging ronduit ideaal is?

Klassiek Engelse stijl
Landgoed Mariahoeve is in Engelse stijl ontworpen. In de loop van de twintigste eeuw is het meermaals gerestaureerd, maar altijd met oog voor het verleden. Zo is al het loodgieterswerk uitgevoerd in koper, is de lambrisering in lijn met het huis en zijn er nog veel originele glas-in-loodramen aanwezig. Ook de 16e-eeuwse schouw heeft de tand des tijds doorstaan. Een authentiek venster op het verleden.

Sfeer: groots én gezellig
Architect Warners ontwierp altijd met aandacht voor de woonbeleving: alles was erop gericht om jezelf prettig te laten voelen. De eerdergenoemde symmetrie is daar een voorbeeld van, maar dit geldt ook voor de afmetingen van ruimtes: groots maar nooit te groot. Ieder ruimte heeft een warme uitstraling en geeft een gevoel van vrijheid. Bijna knus, terwijl de ruimtes toch echt niet klein zijn. Als geen ander wist Warners ‘gezellig’ en ‘groot’ te combineren. Die combinatie is met recht uniek te noemen.

Hoofdgebouw (begane grond)
Een vorstelijk bordes verwelkomt de bezoeker. De dubbele deuren bieden toegang tot een vestibule en een ruime ontvangsthal. Daar komen verschillende woonfuncties samen:
• Salon (40 m²) met open haard, biedt ook toegang tot een overdekt terras (20 m²).
• Muziekkamer (32 m²) met aangrenzende bibliotheek.
• Eetkamer (33 m²) met eiken parketvloer.
• Serrekamer (19 m²) voorzien van dubbele deur naar tuin.
• Dienkamer (6 m²) met vaste kasten.
• Keuken en spoelkeuken (30 m²) inclusief apothekerskasten en authentieke schouw met moderne afzuigapparatuur.

Hoofdgebouw (eerste verdieping)
De eerste verdieping is bereikbaar via de monumentale hardhouten trapopgang. De ruime hal (20 m²) ontsluit vijf slaapkamers. Er zijn twee luxe badkamers op deze verdieping, waaronder in de master bedroom (30 m²). Alle slaapkamers hebben vaste kasten en in de hal zijn nog originele linnenkasten te vinden.

Hoofdgebouw (tweede verdieping)
Een centrale gang biedt toegang tot een fitnesskamer (ca. 24 m²), een waskamer (ca. 22 m²) en twee gigantische zolderruimtes met kasten (2 x 60 m²).

Hoofdgebouw (kelder)
Er is een ruime provisiekelder met vaste banken. De wijnkelder is uitgevoerd in nissen en origineel gekalkt. Van buitenaf is de stookkelder (16 m²) bereikbaar, waar ketels, een waterontharder en een innovatief systeem voor luchtbevochtiging geplaatst zijn.

Hoog afwerkingsniveau
Landgoed Mariahoeve verkeert in uitstekende staat. De restauraties zijn afgerond en bouwkundig gezien voldoet Mariahoeve aan alle moderne eisen. Bovendien beschikt Mariahoeve over een eigen aansluiting op het elektriciteitsnet, een waterbron en een UTP-netwerk. In alle ruimtes liggen leidingen, zodat woonfuncties eenvoudig gewisseld kunnen worden. Wat uw woonwensen ook zijn: Mariahoeve biedt eindeloze mogelijkheden.

Twee toegangswegen
Landgoed Mariahoeve heeft twee toegangswegen. De hoofdpoort biedt toegang tot het hoofdgebouw, terwijl een tweede poort naar het koetshuis voert. Die tweede poort is vanaf de doorgaande weg niet zichtbaar en dat maakt een subtiele entree mogelijk. Deze privacyvriendelijke aanrijroute eindigt in de parkeerkelder onder het Koetshuis.

Koetshuis met parkeerkelder
Gebouwd in 2005 maar ogenschijnlijk decennia oud: het koetshuis past naadloos bij het hoofdgebouw. Op de begane grond bevinden zich onder meer bergruimtes, twee dubbele garages en een wasstraat voor auto’s. Op de eerste verdieping zijn twee exclusieve kantoorruimtes gerealiseerd (100 m²).
De grootste verrassing van het koetshuis zit echter onder de grond: de parkeerkelder is maar liefst 380 m² groot en biedt moeiteloos ruimte aan 14 auto’s. Een volautomatische, stalen harmonicadeur biedt gemakkelijk toegang.

Gastenverblijf
Op ca. 60 meter afstand van het hoofdgebouw bevindt zich het gastenverblijf. Op de begane grond zit een volwaardige werkplaats (ca. 23 m²) en een stallingsruimte (ca. 50 m²). Op de eerste verdieping een royale verblijfsruimte (ca. 55 m²) voorzien van luxe badkamer, pantry en inbouwkasten. Hier ontbreekt het uw gasten aan niets.

Veiligheid
De veiligheidsvoorzieningen van Mariahoeve zijn van het hoogste niveau. Er zijn drie automatische poorten met intercom, waarvan één met volautomatisch detectiesysteem. Bovendien is er een gesloten camerabewakingssysteem en hebben alle buiten- en tussendeuren toegangscontrole (met routering voor onbevoegde personen).

Waarom landgoed Mariahoeve?
‘Kwaliteit van leven doet leven.’ Allesbehalve een understatement. Stijlvol, tijdloos en luxueus: Mariahoeve heeft allemaal en meer. Groots genieten in het groen. Bezoek Mariahoeve en laat u verrassen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Adres: Oisterwijkseweg 75 5066 XC MOERGESTEL
Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1913
Ligging: aan bosrand, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 559 m2
Oppervlakte perceel: 35690 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).