Moergestel

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Moergestel
Adres: Oirschotseweg 10 5066 CJ MOERGESTEL
Vraagprijs: € 1.985.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 345 m2
Oppervlakte perceel: 21244 m2

Met zo veel passie en liefde gebouwd, deze prachtig landelijk gelegen, monumentale woonboerderij met zeer luxe paardenstal (9 grote boxen) met bovengelegen zelfstandige woonruimte/appartement, buitenbak en bakhuisje.
De boerderij is in 2002/2003 volledig gerestaureerd met behoud van de authentieke sfeer en het karakter. Ook het bakhuisje is volledig gemoderniseerd.

Dit unieke object is weliswaar landelijk gelegen, maar alle voorzieningen zijn toch binnen slechts enkele minuten fietsen bereikbaar. Ook ligt de boerderij welke Corneliushoeve is genoemd, zeer centraal ten opzichte van de uitvalswegen richting Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch

WOONBOERDERIJ CORNELIUSHOEVE
INDELING

BEGANE GROND
Entree in eetkamer (ca. 5.10 x 10.00 m). Deze sfeervolle ruimte is voorzien van fraaie authentieke (vloer)plavuizen en een grote schouw/open haard. Bij de restauratie is het balkenplafond in het zicht gebleven. Deze eetkamer is de centrale ruimte in de woning en verbindt o.a. de keuken en living met elkaar. Middels een trapopgang is de eerste verdieping bereikbaar:
Keuken (ca. 2.90 x 7.35 m) voorzien van een zeer luxe inrichting, bestaande uit een L-vormig hardstenen aanrechtblad met onderkasten, wandmeubel waarin Amerikaanse koelkast, magnetron, stoomoven, espressomachine en diverse boven- en onderkasten. Hardstenen aanrechtblad met spoelbak, breed “Molteni” gasfornuis met oven, afzuigschouw en diverse kasten.
Portaal met loopdeur naar de tuin en toegang tot:
Bijkeuken (ca. 1.60 x 2.35 m) met inrichting bestaande uit hardstenen blad met dubbele spoelbak, vaatwasser en diverse kasten.

Vanuit de voornoemde eetkamer tevens toegang tot garderobe, portaal waarin toiletruimte en toegang tot:
Living (ca. 8.10 x 9.50 m) met schouw/open haard. Openslaande deuren verbinden deze kamer met het terras. De vloer is voorzien van een bijzondere zogenaamde “Hongaarse Punt” parketvloer gemaakt van een eikenhouten kasteelvloer. Voorts is een deel van de originele (houten) constructie bewaard gebleven.
Sfeervolle werkkamer (ca. 4.95 x 7.65 m) voorzien van een lichte natuurstenen vloer. Deze werkkamer is aan de achterzijde gelegen, met zicht op- en toegang tot de binnenplaats en voortuin. Vanuit deze werkkamer toegang tot:
Wijnkelder (ca. 2.55 x 3.75 m) met extra berging (ca. 1.45 x 2.10 m).

VERDIEPING I
De gehele verdieping is voorzien van eiken vloerdelen.
De overloop vanwaar toegang tot gang, waarop uitkomen:
Voorslaapkamer (ca. 13 m²) met Velux dakvenster en inbouwkasten. De fraaie kapconstructie/spanten zijn in het zicht gebleven.
Voorslaapkamer (ca. 13 m²) met inbouwkasten en middels trap toegang tot hoogslaper. Ook in deze kamer is de kapconstructie deels in het zicht gebleven.
Luxe badkamer (ca. 7 m²) met toilet, wastafelmeubel en doucheruimte met hand- en regendouche.
Eerdergenoemde overloop biedt tevens toegang tot:
Wasruimte.
Technische ruimte waarin de groepenkast en c.v.-installatie (Nefit HR bouwjaar 2002) geplaatst zijn.
Zeer sfeervolle masterbedroom (ca. 6.20 x 6.70 m) met dakkapel en dakvenster. Hier is de volledige authentieke kapconstructie in het zicht gebleven; de nokhoogte is ca. 4.75 meter.
Garderobe/inloopkast (ca. 3.10×4.70 m) welke rondom is uitgevoerd met hang- en legkasten alsmede ladeblokken.
Aangrenzende badkamer voorzien van ligbad/whirlpool, inloopdouche met hand- en regendouche, toilet en twee wastafelmeubels met wastafel en onderkasten/-laden.

APPARTEMENT IN STALGEBOUW
Het complex waarin de paardenstallen alsmede het appartement en de inpandige garage zich bevinden is in 2001 gebouwd.

BEGANE GROND
Hal/entree met groepenkast, toiletruimte, toegang tot stallen en trapopgang naar de eerste verdieping (appartement).

VERDIEPING I
Overloop met toegang tot:
Bijkeuken/wasruimte.
Sfeervolle living (ca. 5.55 x 6.20m ) met twee dakkapellen en fraaie eiken vloerdelen. Vanuit deze living toegang tot:
Open keuken (ca. 2.80 x 3.70m) met moderne inrichting in U-opstelling, bestaande uit hardstenen blad met 1½ rvs spoelbak, 90 cm breed gasfornuis met dubbele oven, afzuigkap, vaatwasmachine en diverse boven- en onderkasten. Wandmeubel waarin koelkast en diverse kasten.
Slaapkamer (ca. 5.00 x 4.50m) met twee dakkapellen en een grote kastenwand. Vervolgens vanuit deze kamer toegang tot:
Badkamer (ca. 2.50 x 4.80m). Wanden en vloer zijn voorzien van luxe betegeling. De inrichting bestaat uit een douchecabine, wandcloset en wastafelmeubel met dubbele wastafel.
Vanuit eerdergenoemde living toegang tot tussenportaal met garderobekasten en vanwaar toegang tot:
Slaapkamer (ca. 5.00 x 4.50m) met twee dakkapellen en grote garderobekast alsmede een walk-in-closet.
Tweede badkamer (ca. 2.50 x 4.80m) Wanden en vloer zijn voorzien van luxe betegeling. De inrichting bestaat uit een ligbad, toilet, douche en wastafelmeubel met dubbele wastafel. Middels loopdeur toegang tot:
Grote bergvliering (ca. 4.80 x 14.60 m op de 1,5 meterlijn)
De woonoppervlakte van het appartement bedraagt ca. 130m².

STALGEBOUW / APPARTEMENT
Achterentree via staldeuren; toegang tot stallen/paardenboxen en pantry.
Pantry (ca. 2.60 x 2.05 m) voorzien van keukenblok met 1½ rvs spoelbak, koelkast en diverse boven- en onderkasten. Voorts toegang tot toiletruimte (ca. 2.05 x 0.85 m).
In de stal zijn een 9-tal boxen gerealiseerd (waarvan 8 met buitenluik) met een afmeting van (ca. 3.65 x 3.75 m)
De oppervlakte van de stallen bedraagt ca. 275m².

RECHTERVLEUGEL
Garage (ca. 6.45 x 14.45 m) ten behoeve van drie a vier auto’s. Opstelplaats voor de (tuin)beregeningsinstallatie en bergruimte (ca. 4.05 x 6.85 m).
Zolder/archiefruimte met pantry en toegang tot technische ruimte waarin de airco-unit, c.v.-ketel (ATAG, bouwjaar 2011) en boiler ten behoeve van het stalgebouw/appartement geplaatst zijn.
De woonoppervlakte van de garage bedraagt ca. 120m².

BAKHUISJE
Volledig gemoderniseerd en ingericht bakhuis. De vloer is voorzien van plavuizen. Er is een zitgedeelte
(ca. 3.30 x 3.80 m) met authentieke bakoven. Voorts is er een keukeninrichting voorzien van hardstenen blad met spoelbak, gasfornuis met oven en afzuigschouw. Vervolgens is er een (buiten)toilet gerealiseerd, alsmede een technische ruimte en buitendouche.

ALGEMEEN
Het totale complex omvat ruim 2 hectare grond (21.244 m²). Aan het einde van de oprijlaan, naast het “bomenlaantje”, is een ruim weiland gelegen. Voorts is er een ruim erf en meer dan voldoende parkeergelegenheid. Grenzend aan de woning is een prachtige siertuin aangelegd, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde, waar een zeer veel privacy biedende binnentuin ligt. Voorts is er achter het stallencomplex een ruime buitenbak (ca. 58×20 meter) aanwezig. Deze is eenvoudige uit te breiden tot 60×20 meter. De woonboerderij is een rijksmonument.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).