Noordeloos

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Noordeloos
Adres: Noordzijde 36 4225 PH NOORDELOOS
Vraagprijs: € 397.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1650
Ligging: aan water, in centrum
Oppervlakte: 150 m2
Oppervlakte perceel: 85 m2

Uniek historisch pand gelegen aan de Giessen in de kern van het idyllische Noordeloos!
Dit historisch pand dateert uit ca. 1650 en is gelegen in de kern van Noordeloos. Het betreft een monumentale oude bakkerswoning met de traditionele takkenbosoven nog in takt. Omdat de woning gebouwd is als een dijkwoning verraadt alleen de achtergevel de grootte van dit huis. Het woonhuis beschikt over 3 verdiepingen met onder andere een sfeervolle woonkamer met potkachel, een woonkeuken met diverse inbouwapparatuur, berging(en) en 2 slaapkamers met een badkamer op de eerste verdieping. Het geheel beschikt verder over een onderhoudsvriendelijke ‘waterstoep’ gelegen aan de rivier genaamd ‘Giessen’. Vanaf uw eigen waterstoep kunt u per boot de prachtige natuur van de Alblasserwaard verkennen.

Het pand is zeer geschikt voor mensen die van historie en de bijbehorende warme sfeer houden en graag een uniek pand bezitten. Eventueel kan de winkelruimte ook weer als winkel gebruikt worden. Noordeloos is een dorp met een actief dorpsleven en ligt in het Groene Hart, vlakbij de A27 en A15. Gorinchem ligt op circa 12 km, Dordrecht op 26 km, Utrecht op 34 km en Rotterdam, Tiel, Amersfoort en Breda 47 km.

Kortom: hier kunt u elke dag genieten van de sfeer, ruimte en de omgeving!
Voor meer informatie en mooie beelden van deze bijzondere woning, neem ook eens een kijkje op het instagramaccount @prachtigwonen!

Globale indeling
Giessen niveau: op het niveau van de Giessen ligt de sfeervolle woonkeuken van zo’n 30 m² met een natuurstenen vloer en aanrechtblad. De takkenbosoven vormt hier een uniek element en is te gebruiken als open haard of steenoven. Het balkenplafond, de prachtige oude keukendeur bestaande uit twee helften en de oude wandtegels vertellen over het verleden van het pand. De keuken is in 2008 vernieuwd en voorzien van alle gemakken, waaronder een Boretti fornuis met dubbel oven en bakplaat. Het toilet op deze verdieping is in 2016 vernieuwd. Achter de keuken bevinden zich twee kelderruimtes van samen zo’n 28 m², nu in gebruik voor hobbyruimte en berging.

Begane grond: via de originele houten trap komt u vanuit de keuken op het straatniveau waar zich de voordeur bevindt. De entree (voorheen winkelruimte) biedt toegang tot alle vertrekken op deze verdieping. Naast de entree ligt een slaapkamer met originele bedstee. Aan de achterzijde ligt de woonkamer met unieke ‘kaasplankenvloer’. De vier grote schuiframen zorgen voor veel lichtinval. De woonkamer kan ook verwarmd worden met de potkachel. Deze hele verdieping heeft een hoog balkenplafond wat zorgt voor de sfeer van een chique herenhuis.

Eerste verdieping: via een vaste trap in de entree komt u op de bovenste verdieping. Het dak bestaat uit een dubbel zadeldak, volledig geïsoleerd. De nok is hier zichtbaar. Onder het eerste zadeldak ligt een slaapkamer met een badkamer ‘en suite’, welke is voorzien van een ligbad, wastafel, douche, tweede toilet en twee dakramen. In deze ruimte hangt de CV-ketel (Nefit Ecoline HR (1999)en de boiler (2009)). De open slaapkamer is tevens voorzien van 2 nieuwe dakramen. Ook is hier eenvoudig een gesloten slaapkamer van te maken. Via een lage deur komt u in de masterbedroom, gelegen boven de woonkamer. Deze zeer ruime slaapkamer van circa 33 m² staat in verbinding met het balkon via twee openslaande deuren. Desgewenst kan deze slaapkamer opgedeeld woorden in twee slaapkamers. Er is hier een kleine open vliering. De nok is ook hier zichtbaar.

Algemeen:
– Het pand betreft een gemeentelijk monument welke verkeert in een goede staat.
– De houten kozijnen hebben enkele beglazing (m.u.v. de dakramen op de eerste verdieping)

Recent aangebrachte verbeteringen:
2019: nieuwe dakramen op de eerste verdieping aangebracht
2019: nieuwe natuurstenen treden naar de voordeur
2018: nieuwe beschoeiing langs de waterstoep
2016: trap naar de eerste verdieping verplaatst en vernieuwd
2016: toilet in de woonkeuken vernieuwd

Ligging:
Het dorp Noordeloos is gelegen in het logistieke middelpunt van de grote steden en heeft desondanks zijn landelijke karakter weten te behouden. Het dorp staat bekend als een gezellig en levendig dorp waar altijd wel bedrijvigheid is. Het dorp maakt deel uit van het gebied “de Alblasserwaard”, een veenweidegebied welke van oudsher wordt opgesierd door slootjes met knotwilgen, weilanden met zwartbonte koeien en langs de riviertjes en stroompjes gelegen boerderijen. Het gebied wordt rondom begrensd door verschillende plaatsen zoals Gorinchem, Vianen, Sliedrecht en Alblasserdam. Een grotere plaats zoals Utrecht is met het openbaar vervoer en de auto in circa 30 minuten te bereiken.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).