Blokzijl

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Blokzijl
Adres: Noorderkade 16
Vraagprijs: 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1867
Ligging: vrij uitzicht;open ligging;in centrum;aan water;aan vaarwater
Oppervlakte: 231 m²
Oppervlakte perceel: 325 m²

Locatie, locatie, locatie! Het is bekend dat dit de drie belangrijkste punten voor een woning zijn. Wat dat betreft kan het denken wij niet beter: met zicht op de haven en de sluis, bevindt zich hier dit statige instapklare herenhuis. Het is een voornaam huis, maar zonder opsmuk en met een rijke historie. Het huis verkeert in een perfecte staat van onderhoud. Blokzijl is van oudsher een stadje aan de Zuiderzee, met een bewogen geschiedenis. ‘Kaatje’ gaf haar naam aan de omgeving en maakte de afstand tussen de grote stad en het stadje overbrugbaar. Door de bijzondere ligging is deze woning bij uitstek geschikt voor watersportliefhebbers. Gelegen aan de haven, zijn de vaarmogelijkheden legio. Ook op culinair gebied heeft Blokzijl veel te bieden. Het herenhuis is gebouwd in 1867, oorspronkelijk was het bedoeld als pastorie, later kwam het in gebruik als burgemeesterswoning. De woning is in 2003 geheel gerenoveerd en gerestaureerd met gebruik van tijdloze materialen en voorzien van alle denkbare luxe en comfort. Bij de restauratie zijn bouwmaterialen gebruikt van topkwaliteit, passend bij de stijl van het huis. Bij het huis hoort een fraai aangelegde ommuurde tuin en mooie beplanting en terrassen.

KENMERKEN
Bouwjaar: Het herenhuis is gebouwd omstreeks 1867.
Bouwwijze: Traditionele bouw. Opgetrokken in steen-/spouwmuren. Dakbedekking door middel van een pannendak.
Isolatie: De woning is volledig geïsoleerd.
Inhoud: circa 1.245 m³
Woonoppervlakte: ca 231 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 103 m²
Perceeloppervlakte: ca. 325 m²

INDELING
Souterrain
Het souterrain heeft een normale stahoogte en is ingedeeld in meerdere ruimtes. Tevens is er een aparte uitgang naar de tuin. De indeling is als volgt: Bijkeuken met was– en droogruimte en spoelbak. CV-ruimte. Opslagkamer. Grote wijnkelder met klimaatregelaar. Onbenoemde ruimte. De gehele basement is afgewerkt met Belgische leisteen.

Parterre
Een statige voordeur geeft toegang tot de mooie, met marmer afgewerkte hal. In de hal bevindt zich een garderobenis, kastruimte, chique toilet en de trapopgang naar de verdieping. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de salon met een zandstenen openhaard. De grote ramen zorgen voor een prachtige lichtinval en een ruim zicht op de haven. Ensuite ligt de knusse werkkamer/bibliotheek/tv-ruimte. De mooie betimmering loopt door tot het plafond en biedt veel bergruimte. Aan de tuinzijde van de woning is de sfeervolle keuken gesitueerd. De keukeninrichting is perfect op maakt gemaakt en voorzien va alle denkbare luxe en comfort. Ook de keukenruimte is voorzien van een open haard. Via de keuken bereikt u de prachtige, lichte serre. De serre is vanuit de tuin bereikbaar.

1e verdieping
Middels de statige trapopgang bereikt u de 1e verdieping. Deze is volledig in gebruik als masterbedroom. Aan de voorzijde ligt de slaapkamer en suite met openhaard, aan de zijkant bevindt zich de grote lichte kleedkamer voorzien van prachtige ingebouwde kasten en aan de tuinzijde ligt de luxe badkamer. Bij de inrichting van de badkamer is alle comfort en luxe aangebracht die men zich kan wensen, inclusief sauna. De toiletruimte is separaat.

2e verdieping
De 2e verdieping bestaat uit twee royale kamers met daartussen een luxe badkamer. Het toilet is separaat. Tevens bevindt zich op deze verdieping een ruime bergruimte.

BIJGEBOUWEN

– Ruime garage met een op afstand bedienbare deur.
– Fietsenschuur.

BIJZONDERHEDEN
– Achter de woning bevindt zich een privacyvolle tuin met diverse zonneterrassen.
– Verrassend snelle verbinding met het Westen via de A6.
– Hartje Amsterdam is binnen 1 uur bereikbaar!
– Panden met deze kwaliteit en ligging komen zelden voorbij!
– De plaats Blokzijl is volgens Elsevier (bladnr. 40-2019) het mooiste dorp van Overijssel!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).