Delft

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Delft

In het centrum gelegen verrassend ingedeeld drielaags bovenhuis met een rechte trap vanuit de woonkamer richting de charmante tuin. Het gaat om een woning aan de achterzijde van het pand, heerlijk rustig ten opzichte van het stadsrumoer en met uitzicht op de binnenstad van Delft.

Dit statige Rijksmonumentale grachtenpand wordt in drie eenheden bewoond waarbij ieder zijn eigen appartement heeft en een gedeelte van de mooie tuin. Dit appartement bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Het is een rustige locatie in het centrum met alle voorzieningen binnen handbereik. Er is op loopafstand een goed winkelaanbod, diverse restaurants, openbaar vervoer maar ook een diversiteit op het gebied van theater, cultuur en historie. De auto parkeren kan met vergunning voor de deur aan de gracht.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Afgesloten entree met trap naar de verdieping, ruime hal met berging, ruimte voor het parkeren van de fietsen en de meterkast. Toegang tot de heerlijk zonnige en ruime tuin waar iedere appartementseigenaar zijn eigen deel van de tuin heeft. De rechthoekige tuin van appartement 9 c heeft een omvang van 7 x 10 meter met daarin twee lindes, een gouden regen en tal van heesters en rozenstruiken.

1e verdieping:
Entree van de woning, ruime hal, toiletruimte. Bijzonder sfeervolle en altijd zonnige woonkamer met hoog origineel plafond en grote raampartijen en een vrij uitzicht. De woonkamer (7.69×5.70m) is voorzien van houten vloerdelen, ruim 3 meter hoge plafonds met moer- en kinderbinten en een sfeervolle open haard met klassieke marmeren schouw. Gezellige, half open keuken (2.48×2.86m) voorzien van apparatuur. Via de tuindeur loop je vanuit de woonkamer met een stalen trap met blauwe regen direct naar de zonnige tuin.

2e verdieping:
Ruime overloop met diverse grote en kleinere kastruimten. Lichte en royaal opgezette werkkamer (3.34×5.85m) met ramen naar alle kanten. Vanuit de kamer en de overloop zijn er twee goede slaapkamers aan de voorzijde van (2.79×3.76m) en (3.05×3.71m). Twee badkamers, een grote en een kleine. Vanuit de overloop en de werkkamer zijn er steektrappen die de tweede en derde woonlaag met elkaar verbinden door middel van vides in combinatie met een entresol.

3e verdieping:
Op de derde laag lenen zich twee ruimtes uitstekend als werkkamer en als slaapkamer met uitzicht over de hele binnenstad en op de molen. Ze bevinden zich in de prachtige sporen kap met eeuwenoude spanten en ruw metselwerk muur in het zicht. Deze kamers geven ieder hun eigen loftachtige gevoel.

Bijzonderheden/Kenmerken:
– Rijksmonument;
– Beschermd stadsgezicht;
– Bouwjaar circa 1700;
– Ouderdomsclausule van toepassing;
– Woonoppervlakte 163 m2 (conform NEN 2580);
– Inhoud 525 m3;
– Bijdrage VvE thans € 75,- per maand, voornamelijk als reservering voor periodiek onderhoud.

Vraagprijs: € 545.000,– k.k.
Oplevering: in overleg

Adres: Noordeinde 9 c 2611 KE DELFT
Vraagprijs: € 545.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 163 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).