Delft

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Delft

In het centrum, met zicht op de Kolk en op één van de mooiste locaties aan de gracht gelegen, karakteristiek herenhuis met een fraaie voorgevel, een wijnkelder en unieke details.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree, riante hal (3.72×4.50m). Vanuit de hal gaat u naar het souterrain alwaar u komt in een gang die toegang biedt tot de badkamer (2.47×2.75m) met ligbad, toilet, douche en wastafel. Aparte wasruimte (2.25×2.92m) met aansluiting wasmachine en opstelplaats CV-combiketel (bouwjaar 2008). Via een trapje omhoog komt u bij de berging/hobbyruimte met toegang tot het binnenplaatsje. Vanuit het souterrain komt u via een plavuizentrap in de originele wijnkelder (3.00×5.10m) met een hoogte van 1.72 m.

Vanuit de entree is er de trapopgang naar de tussenetage. Hier bevindt zich een overloop met toilet en doorgang naar de achtergelegen slaapkamer (5.12×4.08m).

Via een eiken trap op de tussenverdieping bereikt u de volgende woonlaag.
Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer ( x m) met grote plafondhoogte van ca 2.80m. De woonkamer heeft een fraaie, grote open haard, omlijst met antieke tegeltjes.

Aan de voorzijde bevindt zich de ruime eetkeuken (4.81×3.33m) waar u heerlijk kunt zitten en genieten van het uitzicht aan de voorzijde van het pand over de gracht en de Lutherse Kerk. Het geheel met origineel balkenplafond.

De vierde woonlaag is een schitterende, ruime en hoge (3.65m) geïsoleerde etage, met ruime overloop, separaat toilet en een doucheruimte met wastafel. Aan de voorzijde bevindt zich een slaapkamer (6.19/4.98 x 2.73) met zichtbare balkenconstructie. Aan de achterzijde bevindt zich nog een slaapkamer. Vanuit deze slaapkamer heeft u fraai uitzicht op Molen De Roos.

Bijzonderheden/Kenmerken:
– Bouwjaar van oorsprong circa 1800.
– Rijksmonument.
– Beschermd stadsgezicht
– Woonoppervlakte circa 180 m2 inclusief gebruiksoppervlakte kelder (circa 8m2). Inhoud circa 660 m3.
– Perceelgrootte 63m2, eigen grond
– Ouderdomsclausule van toepassing

Oplevering: In overleg

Adres: Noordeinde 7 2611 KE DELFT
Vraagprijs: € 620.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 172 m2
Oppervlakte perceel: 63 m2

Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).