Brielle

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Brielle

Uniek monumentaal herenhuis met riante besloten achtertuin, midden in de historische vesting van Brielle.
Dit rijksmonument (10800) bestond oorspronkelijk uit twee 17e-eeuwse panden (waaronder een herberg) en is rond 1723 samengevoegd tot één statig herenhuis.

De zonrijke en besloten achtertuin van ca. 270 m² – uitzonderlijk in het centrum van Brielle – is gelegen op het zuidoosten, ca. 35 m diep en voorzien van diverse elektra- en wateraansluitingen.

Een eigen achteruitgang naar de historische Turfkade biedt o.a. toegang tot gratis parkeergelegenheid, zonnige terrasjes en de jachthaven. Het Brielse Meer, Voornes Duin, het strand van Rockanje, de golfbaan en diverse uitvalswegen zijn uitstekend bereikbaar.

Het pand is in de 20e eeuw gebruikt als gezinswoning, maar is tevens geschikt om een kantoor/winkel/praktijk op de begane grond te creëren, om nog genoeg woonruimte over te houden. Ook lichte horeca (zoals een lunchroom of B&B) behoort tot de mogelijkheden.

Enkele overige kenmerken:
– Zeer centrale, autoluwe ligging in de hoofdstraat van de historische vesting;
– Prachtige monumentale gevel, voorzien van o.a. hardhouten kozijnen met dubbel glas en fraai omlijste originele voordeur (rijksmonument nr. 10800);
– Diepte pand ca. 20 m (diepte perceel ca. 53 m) en inhoud circa 1100 m³;
– Ruime zolderverdieping met origineel metselwerk (o.a. kloostermoppen) en authentieke houten dakconstructie met o.a. eeuwenoude hardhouten balken;
– Wanneer de zolder verbouwd wordt kan er een extra woonoppervlakte van circa 42 m² worden gecreëerd.
– In overleg kan tegen een meerprijs een ruime garagebox op ca. 300m / 3 minuten loopafstand overgenomen worden.

Het pand is bouwkundig onderzocht en gekeurd (rapport aanwezig). De conclusie is dat het zich overwegend in een bouwkundig/constructief goede staat bevindt. De afwerking van vloeren/plafonds/muren e.d. is echter gedateerd. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de afwerking in één keer te moderniseren, uiteraard met behoud van de authentieke eigenschappen van de woning (zoals de hoge plafonds, de oorspronkelijke middentrap en de originele dakconstructie).

Momenteel heeft het huis twee woonlagen welke zijn voorzien van dubbel glas, centrale verwarming en een open haard. Indien ook de huidige zolderverdieping in gebruik wordt genomen als woon-/slaapruimte, ontstaat er een aanzienlijk grotere woonoppervlakte. Daarnaast is er een ‘kruipzolder’ voor de nodige bergruimte.

Voor een idee van de mogelijkheden die deze woning biedt, wordt verwezen naar de digitale ‘renders’ met bijbehorende impressie-plattegronden. De indeling bestaat hierbij uit kantoor-/praktijkruimte op de begane grond aan de straatzijde en een woonruimte met vide en open keuken die grenst aan de tuin. De rest van het pand is in deze impressies ingedeeld als overige woon-/slaapruimte.

Disclaimer:
Van Ravens Makelaardij heeft de brochure met zorg samengesteld.
De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Aan de inhoud van deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Adres: Nobelstraat 17 3231 BA BRIELLE
Vraagprijs: € 569.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1723
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 306 m2
Oppervlakte perceel: 435 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).