Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Zaltbommel
Adres: Nieuwstraat 21
Vraagprijs: 865.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1875
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 290 m²
Oppervlakte perceel: 296 m²

In een voorname straat op loopafstand van alle voorzieningen staat dit onder architectuur verbouwde 19e eeuwse herenhuis met een diepe tuin met optimale privacy.

Lange gang met Eschertegels, volledig geoutilleerde woonkeuken annex eetkamer en bijkeuken op de begane grond.
Sfeervolle woonkamer met openhaard en masterbedroom met aangrenzende compleet ingerichte badkamer op de 1e verdieping.
Twee slaapkamers en een toiletruimte op de 2e verdieping
Twee slaapkamers, tweede badkamer en een witgoedruimte op de 3e verdieping.

Bruto-inhoud: circa 1.050 m³
Gebruiksoppervlak wonen: 290 m²
Perceeloppervlak: 296 m²
Bouwperiode: 2e helft 19e eeuw

Gemeentelijk monument

Indeling begane grond:
De monumentale voordeur geeft toegang tot de entree met prachtige Escher vloer. In de hal zijn twee deuren. Eén ervan leidt naar de voormalige gang die bij de woonkeuken is gevoegd, terwijl de andere deur direct in de eetkamer uitkomt. De woonkeuken annex eetkamer bestond vroeger uit meerdere kamertjes en is onder architectuur getransformeerd tot een gezellige en harmonieuze leefruimte van 44m². Aan de voorzijde is een zonnige eetkamer met fraaie getoogde ramen. Er is een luxe keukenmeubel met hoogwaardige apparatuur dat vanuit de eetkamer helemaal doorloopt naar de tuinzijde van het pand. Via dubbele deuren loop je zo de natuur in. De tuin is namelijk ruim 30 meter diep. In de achterhal is een authentiek keukenblok met granito werkblad én een deur naar de tuin. In het verleden bestond het gehele pand uit Nieuwstraat 19 en 21 gezamenlijk. Bij splitsing in de 19e eeuw is het imposante trappenhuis toegekend aan nummer 21.

Indeling eerste verdieping:
Aan de voorzijde ligt de sfeervolle en zonnige woonkamer. Er is een hoog ornamentenplafond, een zwart marmeren schouw met houtgestookte haard en een massief eiken visgraatparketvloer. Aan de voorzijde zijn drie hoge licht getoogde schuifvensters met monumentenglas en gerestaureerde monumentale vensterbanken. Aan de achterzijde bevindt zich de masterbedroom met aangrenzende badkamer. De masterbedroom wordt momenteel gebruikt als tv-kamer. In de slaap- annex tv-kamer is een Frans balkon met zicht op de tuin en een natuurstenen schouw. Boven de balkondeuren is een fraai glas in loodraam. Aansluitend aan deze slaapkamer ligt een eigentijdse badkamer waarvan de vloer is voorzien van vloerverwarming.
De badkamer is ingericht met een hardglazen inloopdouche, ligbad, wc en twee porseleinen wastafels.

Indeling tweede verdieping:
Aan de voorzijde ligt een slaapkamer met een hoog stucplafond. In deze slaapkamer zijn drie hoge vensters, een schouw en een met visgraat parket belegde vloer. Aan de achterzijde ligt een lichte tweede slaapkamer. Tussen de twee slaapkamers bevindt zich imposante trappenhuis. Aan de gang naast de slaapkamer aan de achterzijde ligt de toiletruimte met waskom. In de toiletdeur is een historisch rooster aanwezig. Een historische draaitrap biedt toegang tot de derde verdieping.

Indeling derde verdieping:
Op de overloop zorgt een prachtig gietijzeren roosvenster voor natuurlijk licht. Deze verrassend ruime verdieping ligt onder de gerestaureerde en uitstekend geïsoleerde kap. Aan de voorzijde is een slaapkamer met een loftachtige sfeer, doordat de nok volledig in het zicht is gelaten. Aan de voorzijde is een dakkapelletje en aan de zijkant een dakvenster. Naast deze slaapkamer bevindt zich de vijfde slaapkamer die zich uitstekend leent als logeer- of garderobekamer. Op deze verdieping is de tweede badkamer; een comfortabele ruimte met een vrijstaand bad, douche en twee wastafels. Ook hier zijn de spanten in het zicht gelaten en is de sporenkap witgeschilderd. Op de badkamer is plaats voor de wasmachine maar die kan desgewenst ook in de (wasmachine)ruimte die aan de overloop grenst. Op deze verdieping hangt ook de Nefit HR-ketel.

Bijzonderheden:
Het imposante herenhuis staat aan één van de mooiste straten van het historische centrum van Zaltbommel op enkele meters van de voet van de St. Maartenskerk. Op loopafstand ligt een keur aan winkels, een theater en verschillende leuke horecagelegenheden.
Het NS-station bevindt zich op 1.250 meter en op nog geen 600 meter ligt een basisschool. Het vestingstadje Zaltbommel kent een behoorlijk voorzieningenniveau met diverse scholen en sportclubs. De Waalkade ligt op nog geen 500 meter afstand en is een uitstekend vertrekpunt voor eindeloze wandel- of fietstochten door de prachtige omgeving.
Het gemeentelijke monument is tussen 2009 tot 2011 geheel gerenoveerd met hoogwaardige materialen en met oog voor detail. Alle monumentale elementen zijn bewaard gebleven en waar mogelijk teruggebracht. De voorgevel heeft een hoge geprofileerde kroonlijst, afgewerkt met een fraaie bloktandrand, terwijl de gepleisterde gevel is voorzien van blokvoegen, sierlijsten, een waterlijst en krullen. Bij de ingrijpende restauratie zijn eigentijdse materialen toegepast om maximaal comfort toe te voegen.
De tuin is een oase van rust, omgeven door historische muren en ingericht met gazon, borders met vaste planten en volwassen bomen. Vanaf het terras is een schitterend zicht op de Sint Maartenskerk. Aan de voorzijde is een hardstenen stoep voor een bankje (of de fietsen). Zoekt u een op en top familiehuis met een zee aan ruimte, sfeer, comfort én een heerlijke stadstuin met privacy, kom dan eens kijken.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).