Noordeloos

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Noordeloos
Adres: Nieuwendijk 9 4225 PD NOORDELOOS
Vraagprijs: € 565.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1862
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 304 m2
Oppervlakte perceel: 570 m2

Halfvrijstaande woonboerderij met privé parkeerplaats en veranda op 570 m² grond!
Prachtig en vrij gesitueerd aan de buitenrand van de bebouwing van het gezellige dorp Noordeloos, nabij sportvelden, ligt deze bijzondere VOORSTE HELFT van een sfeervolle, rietgedekte vrijstaande woonboerderij (Gemeentelijk monument!) op een mooi perceel grond van 570 m².

Aan de voorzijde van het perceel is privé parkeergelegenheid gecreëerd, ook is er een gezellige en voldoende privacy biedende veranda aanwezig. Voor en opzij van het woongedeelte vindt u een groot lounge-terras met borders, diverse groenvoorzieningen en sierbestrating.

De staat van onderhoud is meer dan goed; het afwerkingsniveau is compleet en alle moderne voorzieningen zijn aanwezig. De boerderij werd oorspronkelijk rond 1862 gebouwd en is ca. 20 jaar geleden gesplitst naar het huidige voor- en achterhuis. Het is toen ook volledig gerenoveerd en voldoende geïsoleerd, met behoud van originele detailleringen en imposante balkconstructies. De gehele rieten kap is in 2013 nog vervangen. De inhoud van de woonruimte omvat maar liefst ca. 1233 m³ en met een netto woonoppervlak van ca. 304 m² kunt u met het hele gezin zeker alle kanten uit!

Om een juist beeld van dit bijzondere pand en haar indeling te krijgen nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging ter plaatse. Bel of mail ons, wij spreken graag met u af!

Begane grond: zij-entree met garderobe; royale woonkeuken inclusief kook- en spoeleiland met volledige inbouwapparatuur en vaste kastruimte; opstap van 1 trede naar woon/zitgedeelte aan de achterzijde en grenzend aan de keuken met gaskachel; opstap van 2 treden naar tweede woon/zitgedeelte aan de voorzijde; ruime hal met toegang de bijkeuken met o.a. was- en droogaansluitingen, toegang tot de kelder, toilet, meterkast, trapopgang en toegang tot de opkamer welke nu in gebruik is als werk/praktijkkamer maar ook prima als slaapkamer kan functioneren. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de centraal aan de voorzijde gelegen gang met separaat toilet.

Eerste verdieping: royale overloop met industriële trapopgang naar de zolder; prachtige masterbedroom aan de voorzijde en over de gehele breedte met dakraam en vaste kastruimte; 2e wat kleinere slaapkamer; moderne badkamer met ligbad, douche, toilet, wastafelmeubel en dakraam; open kleedruimte, grenzend aan de overloop en met toegang tot separate sport/werkruimte. Via deze ruimte is de ruime, inpandige berging toegankelijk met o.a. opstelling HR cv. combiketel (2018) en mechanische ventilatie unit.

Zolder: 3e slaapkamer met dakraam en bergruimte.
Tuin:
De zij tuin heeft een afmeting van circa 6,5 meter breed x 25 meter diep (van voor- tot achterzijde) en beschikt over een veranda, terras en parkeerplaats. De voortuin is gelegen op het zuiden, is sierlijk aangelegd en biedt toegang tot de hoofdentree.

Algemeen:
– Zeer speelse indelingen met diverse vertrekken op verschillende hoogte niveaus.
– De woning is deels voorzien van muurisolatie, geheel van dakisolatie en nagenoeg geheel van glasisolatie (middels voorzetramen).
– De woning verkeert in goede staat, is netjes afgewerkt en goed onderhouden door de huidige bewoners.

Ligging:
Het dorp Noordeloos is centraal gelegen ten opzichte van de grote steden Utrecht, Rotterdam en Breda die alle binnen 30 minuten bereikbaar zijn, maar heeft zijn landelijke karakter uitstekend weten te behouden. Het dorp staat bekend als een gezellig en levendig dorp waar echter ook voldoende rust heerst.

Het dorp maakt deel uit van het gebied “de Alblasserwaard”, een veenweidegebied welke van oudsher wordt opgesierd door slootjes met knotwilgen, weilanden met zwartbonte koeien en langs de riviertjes en stroompjes gelegen boerderijen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).