Delft

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Delft

WONEN MET PRACHTIG UITZICHT OP DE ‘DELFTSE SCHIE’
Een heerlijke lichte, zonnige woonkamer met een prachtig levendig uitzicht op het vaarwater. Op de eerste etage met het beste zicht op het water is de woonverdieping, op de begane grond is de slaapetage met 2 slaapkamers en een badkamer. Het appartement heeft een tuin aan de achterzijde, hier is ook de entree met eigen voordeur, dus veel privacy in een appartementencomplex.

LIGGING
Gelegen op een zeer centrale locatie in de binnenstad van Delft. Al het gezellige van de binnenstad is vanaf deze plek op wandelafstand te bereiken.
Het pand staat in een autoluwe omgeving, net buiten ‘de loop’ van winkelend of uitgaand publiek. U heeft dus wel de lusten, maar niet de lasten van wonen in de binnenstad van Delft.
Al met al een unieke locatie om te wonen en te leven, maar bovenal te genieten van alles wat Delft te bieden heeft. Om de hoek, in de Ezelsveldlaan is er een huisartsenpraktijk en een fysiotherapie praktijk met fitnesszaal.

INDELING
Begane grond:
• Entree via de tuin
• Hal met toilet, opstelplaats CV-ketel en meterkast
• Slaapkamer achterzijde met opstelplaats wasmachine en droger
• Slaapkamer voorzijde met ingebouwde kast
• Houten vloer, gestucte wanden
• Badkamer met dubbele wastafel ruime inloopdouche

Eerste etage:
• Ruime woonkamer, licht, levendig uitzicht met frans balkon, gericht op het zonnige zuiden
• Houten vloer, gestucte wanden
• Moderne keuken met natuurstenen werkblad
• Inbouwapparatuur: combimagnetron, koel-vriescombinatie, vaatwasser en koffiemachine

Overig:
• Ruime berging
• Privé parkeerplaats
• Tuin gelegen op het noord-westen

BINNENSTAD DELFT
De Delftse binnenstad is een ideale woonomgeving. Een dorp binnen de stad, rustig, vriendelijk met alle voorzieningen op wandelafstand. Er is een theater, filmhuis, bioscoop, en volop restaurants, café’s en gezellige terrassen. Voor de dagelijkse boodschappen heeft de binnenstad diverse speciaalzaken en een aantal supermarkten.
De historische binnenstad is vanwege de vele karakteristieke grachten en monumentale panden aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht.
Met een korte wandeling is vanuit de binnenstad het recreatiegebied ‘De Delftse Hout’ bereikbaar en op de ‘Delftse Schie’ is er volop waterrecreatie mogelijk.
Het station van Delft en de tramhaltes van lijn 1 en 19 zijn binnen enkele minuten wandelen te bereiken, dit is aantrekkelijk voor werk in Rotterdam en Den Haag, beide steden binnen 15 minuten treinafstand.

RIJKSMONUMENT
Het Museumhof is aangewezen als Rijksmonument. Het is een voormalig universiteitsgebouw behorende bij het complex Werktuigbouwkunde van de TH Delft, gebouwd in 1911, naar ontwerp van rijksbouwmeester J.A.W. Vrijman. Het gebouw bevatte onder meer collegezalen, de kabinetten van hoogleraren en assistenten en de bibliotheek. In de jaren negentig van de twintigste eeuw is het universiteitsgebouw verbouwd tot appartementencomplex.

SPECIFICATIES
Woonoppervlakte: 107m2, inhoud: 361m3
Bouwjaar: gerenoveerd in 1998 in monumentaal pand van 1900
Bijdrage VvE € 264,– per maand, zeer actieve VvE
Oplevering in overleg.

LIGGING DELFT IN DE OMGEVING
Delft is zeer centraal en goed bereikbaar gelegen in de Randstad, nabij de uitvalswegen A4 en A13. Per auto naar Rotterdam 20 minuten, Den Haag 15 minuten, Utrecht 45 minuten en Amsterdam 50 minuten. Luchthaven Schiphol is binnen 40 minuten bereikbaar en luchthaven Rotterdam-Den Haag in een kwartier. De TU Delft en de bedrijvenparken van Delft en Rijswijk zijn op fietsafstand.
Halte tramlijn 1 via Rijswijk, Den Haag Centrum naar Scheveningen strand en lijn 19 via Ypenburg, Leidschenveen naar Leidschendam/Leidschenhage.

AFMETINGEN:
Woonkamer: 7.90 x 4.42m
Keuken: 4.30 x 4.42m
Slaapkamers: 4.73 x 4.41m en 2.72 x 4.18m
Badkamer: 2.67 x 2.28m
Tuin aan voorzijde woning: 6.30 x 4.80m
Berging: 2.80 x 2.13m

Adres: Nieuwelaan 170 2611 SB DELFT
Vraagprijs: € 415.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1998
Ligging: aan water, aan rustige weg, in centrum, vrij uitzicht, aan vaarwater
Oppervlakte: 107 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).