Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Leeuwarden

In een rustig deel van het historische centrum van Leeuwarden vindt u dit unieke vrijstaande rijksmonument met een zonnige, omsloten binnentuin, een ruime aangebouwde garage en de mogelijkheid van een tweede parkeerplaats (vergunning via de gemeente).

Dit bijzondere en uitstekend onderhouden woonhuis, met haar nisjes, trappetjes en hoge plafonds leent zich ook uitstekend voor kantoor of atelier aan huis. Forenzen zijn met 30 treinminuten in Groningen en op 90 autominuten van Amsterdam.

U wandelt zo de schitterende Prinsentuin in en kunt daar genieten van culturele activiteiten en van de mooiste jachthaven van Friesland. Ook de straatjes in de directe omgeving zijn elke dag een wandeling waard: de geschiedenis is hier zichtbaar en voelbaar. Moderne winkels, scholen, terrasjes en de bushalte zijn allemaal op loopafstand.

Dit prachtige monument uit 1614 is zorgvuldig gerestaureerd in 1980, onder architectuur van Vegter Architecten. De degelijke uitvoering heeft ervoor gezorgd dat het pand weinig onderhoud vraagt, behalve regulier schilderwerk.

Indeling: sfeervolle entree met parterre: souterrain met estriken vloer en zitkamer, haard, toilet, fonteintje, berg/provisieruimte, voorkamer met plavuizenvloer, zithoek, meterkast (10 groepen+aardlek), optrede naar ruime nis, zit/eetkamer met houten vloer en balustrade, half open keuken (toegang via bedstedewand) v.v inbouwapparatuur, doorloop naar aangebouwde garage met kanteldeur met loopdeur (ruimte voor 1 auto + fietsen), bergzolder met hete lucht verwarming (2005), gasboiler (met ringleiding) en wasmachine aansluiting. Via de achterdeur in de garage naar ruime binnentuin van ca 45 m2. Hiervoor is een aantrekkelijk en overdraagbaar contract afgesloten met de aanpalende woningbouwcorporatie.

1e verdieping: via de mahoniehouten spiltrap komt u uit op een ruime overloop, vanwaar u de sfeervolle woonkamer bereikt met ornamenten zoals de houten balken, verhoogd plafond en kleurstelling, de schouw en lambrisering en estriken vloer met uitzicht op het gezellige Vijzelstraatje. Daarnaast de master bedroom met achter bedstededeuren een eigen badkamer v.v. 2e toilet, ligbad en wastafel.

2e verdieping: via de (nog oorspronkelijke) 17e-eeuwse wenteltrap komt u uit op een overloop die toegang biedt tot 2 ruime slaapkamers met dakramen en inbouwkasten en een eenvoudige badkamer met douche, wastafel en 3e toilet.

3e verdieping: middels vlizotrap naar zolderberging.
Eigen grond: 91m2. Aanvaarding in overleg.

Ervaar het vorstelijke gevoel dat deze heerlijke karakteristieke woning én dit stadsdeel je geven en maak een afspraak met de makelaar

Adres: Nieuweburen 66 8911 GA LEEUWARDEN
Vraagprijs: € 347.500 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1614
Ligging: in centrum, in woonwijk, open ligging
Oppervlakte: 159 m2
Oppervlakte perceel: 91 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).