Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Baarn
Adres: Nassaulaan 61 3743 CB BAARN
Vraagprijs: € 2.495.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1910
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 565 m2
Oppervlakte perceel: 1910 m2

Statige schoonheid – 1.910 m² eigen grond – 565 m² wooncomfort – toplocatie
HOOG BAARN; gelegen op een van de meest gewilde locaties bovenaan de Nassaulaan (het hoogste punt in Baarn); zeer royale, vrijstaande villa “De Wingerd” met verwarmd zwembad, tuinberging en rondom tuin met meerdere terrassen en rondgaande oprijlaan met 2 op afstand bedienbare inrijpoorten. De fraai aangelegde tuin is v.v. beregening via een eigen bron en biedt volledige privacy en rust. Stijlvol wonen (met eventueel kantoor/praktijk/studio/atelier) op een van die steeds schaarser wordende, geliefde locaties in Baarn. Bouwjaar 1910, gemeentelijk monument, beschermd dorpsgezicht. Gunstige ligging nabij NS-station, winkels, scholen, bossen en uitvalswegen. Internationale school op 30 minuten fietsen (Internationale School Hilversum, Alberdingk Thijm).

Het grote pand is opgetrokken in de zogenaamde Nieuw Historiserende stijl. Hierin worden verwijzingen naar historische stijlen gecombineerd met traditionele vormen, zoals de dakvorm en eigentijdse architectonische kenmerken als expressionistische details. De Wingerd valt op door de strakke gevelgeleding en het sterke accent op de middenas. De Wingerd is een gaaf bewaard en redelijk zeldzaam voorbeeld van een herenhuis in de Nieuw Historiserende Stijl.
Deze fraaie, monumentale villa is in 2003/2004 zeer ingrijpend gerenoveerd met goede smaak en behoud van de originele stijlkenmerken. De villa combineert hedendaags wooncomfort met de sfeer van de rijke bouwperiode van begin 1900: onder meer monumentaal trappenhuis met bordessen en ballusters, hoge plafonds, stucornamenten, natuurstenen schouwen, glas -in-lood-ramen, authentieke deuren, suitekasten en lambriseringen.
Bij de renovatie zijn naast de keuken en het sanitair ook de technische installaties en het leidingwerk volledig vervangen.
Het fraaie, vrij gelegen, verwarmde zwembad meet circa 5 bij 13 m en is uitgevoerd als bouwkundig zwembad. Dankzij het Caretaker-systeem is het bad onderhoudsarm en blijft de waterkwaliteit automatisch op niveau. Net bad is v.v. een automatisch bedienbaar roldek en een buitendouche.
Het stenen bijgebouw bestaat uit 2 voormalig garages waarvan een in gebruik is als technische ruimte tbv van het zwembad en een als tuin-/fietsenberging.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).