Giethoorn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Giethoorn
Adres: Molenweg 9 -11
Vraagprijs: 839.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1863
Ligging: aan rustige weg;aan water;vrij uitzicht
Oppervlakte: 335 m²
Oppervlakte perceel: 4141 m²

Uniek object! Twee Monumentale woningen.

In Giethoorn-Noord, buiten het toeristische deel van het dorp, liggen verscholen onder oude beuken deze fantastische MONUMENTALE PASTORIE (1863) met CONSISTORIE (1905) op 4.105 m² grond. Tevens zijn er twee garageboxen op loopafstand aanwezig.
Beide woningen (rijksmonumenten) zijn met gevoel voor de geschiedenis gerestaureerd waarbij zoveel mogelijk originele elementen behouden zijn gebleven of zijn hersteld.

Indeling Pastorie (woning 1):
imposante entree/centrale gang met marmeren vloeren, plinten en een levensboom boven de voordeur, garderobe, gasten toilet met fontein, stijlvolle woonkeuken (2003) met Belgisch hardstenen aanrechtblad, alle inbouwapparatuur en schouw, praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen en CV-ketel, stijlvolle eetkamer met parketvloer en schouw, tuingerichte zitkamer eveneens met parketvloer, schouw en dubbele tuindeuren en een masterbedroom met twee dubbele tuindeuren en een volledige ingerichte badkamer (in Engelse stijl) voorzien van dubbele wastafel, ligbad, toilet en douche en een royale kleed- of werkkamer.
1e verd.: overloop, 4 slaapkamers (waarvan 2 met dakkapel), luxe badkamer (2004) voorzien van toilet, wastafelmeubel en een douche en veel bergruimte.

Indeling Consistorie (geheel verbouwd in 2010) (woning 2):
entree/hal, toilet met fontein, meterkast en CV-ketel, fraaie keuken voorzien van alle inbouwapparatuur, trapkast en een fantastische en zonnige living.
1e verd.: overloop met dakraam, 2 ruime slaapkamers en een badkamer voorzien van douche en een marmeren wastafelmeubel.

De Consistorie is v.v. een aparte CV en beschikt over een separaat huisnummer waardoor het geheel vele mogelijkheden biedt zoals semi-zakelijk gebruik, mantelzorg of dubbele bewoning.

Prachtige en passende elementen als antieke schouwen, marmeren- en houten vloeren, binnenluiken en echte "vensterbanken", originele bewerkte plafonds, Belgisch hardsteen maar ook vloerverwarming, isolatie, moderne CV-ketels etc. vindt u terug in dit sfeervolle object.

In de fraai aangelegde besloten tuin bevinden zich een prachtig groot terras direct achter de pastorie, een binnenplaats tussen de beide hoofdgebouwen, fraaie monumentale bomen, een binnenhaven met een dubbele nieuwe aanlegsteiger (verbinding naar open vaarwater en de prachtige meren- en natuurgebieden van Giethoorn) en twee schuren die in gebruik zijn als werkplaats en opslagruimte.
Het geheel ademt rust, historie maar ook sfeervol comfort, waarbij privacy voorop staat.

Dit fantastische object is gelegen in het beschermde dorpsgezicht van Giethoorn Noord, aan een wandelpad, waardoor rust is gegarandeerd. De twee eigen garageboxen zijn gelegen op korte loopafstand.

Laat u verrassen door dit prachtige object en maak een afspraak. Wij leiden u graag rond!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).