Asperen

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Asperen
Adres: Molenwal 11 4147 AH ASPEREN
Vraagprijs: € 229.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1945-1959
Ligging: aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Oppervlakte: 107 m2
Oppervlakte perceel: 160 m2

Goed gesitueerde 2-onder-1-kap woning met uitbouw en garage aan de rand van de oude stadskern!
Aan een fraaie, autoluwe straat aan de rand van de oude kern van het dorpje Asperen staat deze nette 2-onder-1-kap woning met uitbouw, garage, kelder en leuke privacy biedende tuin (ca. 40 m²) op Zuid/Oost met achterom (binnendoor via corridor/bijkeuken). Ideaal gelegen op een aantrekkelijke locatie met veel openbaar groen en parkeergelegenheid voor de deur. Diverse voorzieningen zoals een basisschool, enkele winkels, zwembad, sportaccommodaties, speelgelegenheid voor kinderen en wandelmogelijkheden voor jong en oud liggen hier op loopafstand. Zeker ook gezien de verkeersluwe woonomgeving, uitermate geschikt voor gezinnen. De woning is oorspronkelijk gebouwd in ca. 1945, heeft een woonoppervlak van ca. 107 m², een totale inhoud van ca. 488 m³ en staat op 160 m² eigen grond.
Verkerend in een goede staat van onderhoud, doch ook in originele, eenvoudige staat van afwerking/inrichting; bijzonder geschikt voor iemand die naar eigen inzicht z’n woning wil afwerken, aankleden en inrichten!

Begane grond: entree; hal met meterkast, trapopgang en toegang tot de woonkamer; ruime woonkamer met open haard; uitgebouwde, dichte keuken met diverse apparatuur en deur naar de kelder; compacte achterhal met deur naar de tuin; badkamer met douche en wastafel; separaat toilet.
Via de woonkamer is er toegang tot de naastgelegen corridor/bijkeuken met eigen toegang aan de voor- en achterzijde, o.a. voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droger; vlizotrap naar zolderruimte boven de garage met cv. opstelling (2017) en berging; inpandige toegang tot de garage.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot het dakterras en toilet; 2 ruime slaapkamers, waarvan 1 met vaste kastenwand.
Tuin:
De achtertuin is gelegen op het zuidoosten en biedt volop privacy. Tevens is er een mooi dakterras aanwezig, bereikbaar via de overloop op de eerste verdieping.

Algemeen:  
– Gelegen aan een autoluwe straat aan de rand van de dorpskern.
– Gedeeltelijk voorzien van glasisolatie.
– Inpandige garage met grote zolder via vlizotrap.
– Mogelijkheid tot het realiseren van een extra (slaap)kamer op de zolder van de garage.

Ligging:
De gemeente West Betuwe ligt centraal in het land tussen de rivieren de Linge en de Waal en is per 1 januari 1986 ontstaan uit samenvoeging van de voormalige gemeenten Asperen, Herwijnen, Heukelum, Vuren en Spijk. De gemeente behoort tot de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van circa 5.456 hectare.

Asperen is een oud stadje, waarvan de eerste schriftelijke vermelding stamt uit het jaar 893. De middeleeuwse ommuring, de waterpoort en de kerktoren bepalen het karakteristieke beeld van de plaats. In de vorige eeuw zijn in het landelijk gebied rond Asperen als onderdeel van de Hollandse Waterlinie een aantal forten aangelegd. Zoals het in 1847 gereedgekomen Fort Asperen, Fort Diefdijk en Fort Nieuwesteeg.

Asperen, gelegen aan het idyllische riviertje de Linge, ligt in de nabijheid van Leerdam. Deze glasstad heeft een regiofunctie, zodat alle voorzieningen zich in de directe omgeving bevinden.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).