Maurik

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Maurik
Adres: Molenstraat 22 4021 GD MAURIK
Vraagprijs: € 1.250.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1873
Ligging: vrij uitzicht
Oppervlakte: 290 m2
Oppervlakte perceel: 4691 m2

Rijksmonumentale korenmolen “De Beijenkorf” in Maurik.
Heel af en toe komt er een werkelijk bijzonder object op de markt. Dit is er een. In Maurik staat prominent in het dorp deze prachtige rijksmonumentale korenmolen de Beijenkorf, een achtkantige ronde stenen stellingmolen. Afgelopen 20 jaar is de molen volledig gerestaureerd en getransformeerd naar een heerlijke woon-werk omgeving. Ook is de molen met behoud van alle oorspronkelijke details aan de basis qua volume vergroot waardoor er op de begane grond een fantastische leefruimte is ontstaan. Hier bevinden zich de woonkamer, keuken en serre. Deze laatste met een magnifiek uitzicht over het landschap. Op de bovenliggende verdiepingen zijn nog eens vier slaapkamers en 2 badkamers en naast de molen is, volledig in stijl, een kantoorruimte annex guesthouse en garage gerealiseerd. Zowel de molen als het guesthouse zijn rietgedekt. Kortom wonen in een molen is bijzonder en wonen in deze molen helemaal.

Voor meer informatie over deze prachtige korenmolen kunt u de uitgebreide brochure aanvragen of meteen contact met ons opnemen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).