Rumpt

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Rumpt
Adres: Middenstraat 31 4156 AG RUMPT
Vraagprijs: € 925.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1895
Ligging: aan rustige weg, in centrum
Oppervlakte: 258 m2
Oppervlakte perceel: 860 m2

Sfeervolle en karakteristieke woonboerderij met gastenverblijf en multifunctioneel bijgebouw.
Als je Rumpt binnenrijdt, valt het direct op. Het dorp aan de Linge heeft eigenlijk alleen maar vrijstaande woonhuizen, villa’s en woonboerderijen. Geen wonder dat het dorp zo gewild is bij locals en Randstedelingen. De voorzieningen in Beesd, Leerdam en Geldermalsen zijn om de hoek en de snelwegen A2 en A15 dichtbij. Een ideale plek om te wonen en genieten van het buitenleven.

In de kern van het dorp staat deze woonboerderij, iets hoger op een terp. De verwachtingen die worden geschept als je ervoor staat, worden binnen dubbel en dwars waar gemaakt. Wat een sfeer en karakter. De centrale hal biedt rechts toegang tot een ruime werkkamer. Links bevindt zich de woonkeuken met eigen entree en bijkeuken. Via de tussenhal met oude steentjes komen we in de deel. Een heerlijke woonkamer met goede lichtinval. Let vooral op de houten spantconstructies, de opkamer, de schouw met houtkachel en de openslaande deuren.

Op de verdieping bevindt zich aan de achterzijde een masterbedroom met eigen badkamer. Het voorhuis telt drie slaapkamers en nog een badkamer.

Buiten hebben we een voortuin met een Walnoot van circa 90 jaar. Naast de woonboerderij ligt een beschut terras bij de keuken-entree. Het bijgebouw is aan de voorzijde voorzien van een wellness met toilet, stoomcabine, wastafel en sauna. Buiten staat nog een jacuzzi. Aan de achterzijde een schuur met zolder over het gehele bijgebouw. De veranda staat garant voor heerlijke zomeravonden. Achter het huis ligt nog een overdekt terras met buitenkeuken onder de Gelderse kap. Dit terras verbindt de woonkamer met het gastenverblijf. Een multifunctionele ruimte met woon-/slaapkamer en badkamer. Aan de achterzijde heeft het perceel een eigen ontsluiting met een poort en oprit naar de R.M. van Gellicumstraat.

Kortom, sfeervol en luxe wonen in een prettig dorp op een centrale locatie in het land.
Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).