De Moer

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

De Moer
Adres: Middelstraat 28 5176 NJ DE MOER
Vraagprijs: € 1.195.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1895
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 367 m2
Oppervlakte perceel: 1520 m2

Adembenemende monumentale villa waar moderne schoonheid en techniek samenkomt met klassieke stijl en pure klasse. De hoge ramen met roedeverdeling, de leilindes aan de voorzijde en de verfijnde details in het metselwerk trekken je aandacht en nodigen je uit voor een nadere kennismaking. De sfeer die je binnen ervaart is ongeëvenaard en is het resultaat van een zeer geslaagde verbouwing waarbij modern en historie perfect met elkaar zijn verenigd. Deze woning biedt je de mogelijkheid om met het hele gezin zeer ruim te wonen of om wonen en werken naadloos met elkaar te combineren.

LIGGING
Deze statige villa staat in het centrum van de parel van Brabant: het dorpje De Moer. Het dorp ligt midden in de natuur en maakt onderdeel uit van de gemeente Loon op Zand. De Moer is ideaal gelegen in de driehoek die gevormd wordt door Tilburg, Waalwijk en Breda. Zo ben je op tien autominuten verbonden de rest van Nederland via de A27, A58 en A59. Vliegvelden, golfbanen, scholen en andere voorzieningen zijn allemaal op redelijke afstand in ruime mate aanwezig. Op circa 200 meter afstand van de pastorie ligt het landgoed Huis ter Heide. Dit aantrekkelijke natuurgebied vol heide en grote vennen is eigendom van Natuurmonumenten en herbergt bijzondere soorten planten en dieren. Het landgoed is verbonden met één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen.

De monumentale villa is met smaak gerestaureerd en gemoderniseerd. Een aantal spectaculaire kenmerken van de oorspronkelijke neorenaissance bouwstijl en de unieke authentieke details zijn hierbij bewaard gebleven en hersteld. Deze woning is bij uitstek geschikt als gezinswoning al of niet in combinatie met een kantoor, praktijk of atelier.

BOUWKUNDIGE DETAILS
Onder de geprofileerde houten gootlijst bevindt zich een tandlijst en een geornamenteerd rondboogfries. De gevels zijn opgetrokken uit baksteen en op het schilddak liggen leien in maasdekking. Elke hoek van het dak wordt gesierd door een bolpiron. De voorgevel telt vijf traveeën en is horizontaal geleed door de hardstenen plint en de gepleisterde speklagen. Op de begane grond bevinden zich achtruits schuifvensters voorzien van zogenaamd Van Ruysdaal isolatieglas. De ramen op de bovenverdieping zijn zesruits en boven de ramen in de voorgevel bevinden zich segmentbogen met diamantkoppen als aanzet- en sluitsteen. De vensterdorpels zijn van hardsteen en maken de pastorie tot een weergaloze, sfeervolle woning waar de historie overal merkbaar aanwezig is.

INDELING
BEGANE GROND
Via de statige entree met drie hardstenen treden is de prachtige ontvangsthal te bereiken. De sierlijk vormgegeven trap is geschilderd in een diepzwarte kleur en vormt een geslaagde combinatie met de gestucte muren, de hoge ornamenten plafonds met stucpatronen, prachtige paneeldeuren en de schitterende tegelvloer. De hardhouten voordeur met het ronde raampje, de authentieke trekbel met vrolijke noot en het speciaal voor deze woning gemaakte glas-in-lood raam zorgen voor de juiste sfeer. In de hoek van de hal is een deur naar de gardrobe en het gastentoilet, beiden gemoderniseerd en met een fantastische uitstraling.

Links van de hal ligt de ruime zitkamer en rechts de representatieve werk-/studeerkamer van grootse afmetingen. Beide kamers hebben een hoog plafond met een ingetogen sierlijst en een mooie parketvloer in visgraatmotief. Door de hoge ramen met roedeverdeling in de woonkamer kun je volop genieten van de rondom gelegen tuin met de monumentale bomen, volgroeide planten en struiken. De met zwart en groen geaderde marmeren schouw met houtkachel is de sfeermaker bij het zitgedeelte; als de avonden koeler worden kun jij hier heerlijk genieten van een knapperend haardvuur. De werk-/studeerkamer is ruim genoeg voor meerdere werkplekken en verkeert in een haast huiselijke sfeer.

Aan de achterzijde van de woning ligt de woonkeuken met een aangrenzende eetkamer. De originele art-déco wandtegels als lambrisering in de keuken vormen samen met de authentieke schouw en het hoge plafond de ideale plek voor een zondagsontbijt, uitgebreide lunch of avondmaaltijd met het hele gezin. Het hoogglans zwarte AGA-fornuis en het mooie werkblad zijn de blikvangers in de eetkeuken. Achter één van de deuren in de keuken gaat de trap naar het souterrain verborgen welke thans is ingericht als wijnkelder. De eetkamer staat bol van het karakter en heeft aan twee zijden uitzicht op de achtertuin. Ook hier staat een gezellige houtkachel die je laat genieten van de pure schoonheid van deze woning. Rechts van de woning staat een inpandig bereikbare berging annex bijkeuken en garage.

EERSTE VERDIEPING
De overloop straalt luxe en rust uit; het grote raam in de achtergevel zorgt voor aangenaam lichtinval en er ligt een stoere houten vloer van de allerbeste kwaliteit. Er zijn drie grote slaapkamers, waarvan één met een op maat gemaakte dressing. Deze dressing is voorzien van een 2-persoonsbed dat is geïntegreerd in de kastenwand. Aan de voorzijde ligt de gasten badkamer. Deze is ingedeeld met een douche, toilet en een wastafel; ideaal voor inwonende kinderen of logees. De tweede badkamer is van vijfsterren niveau en heeft een klassiek vrijstaand ligbad op pootjes, een marmeren wastafel en een prachtige doucheruimte met dubbele stortdouche. Achter deze badkamer ligt nog een praktische berging die via een trap in de eetkamer bereikbaar is en waar ook de CV-installatie staat.

TWEEDE VERDIEPING
Een zwarte statige trap brengt je nog een verdieping hoger. Deze enorme ruimte biedt ruimte voor de realisatie van extra slaapkamers (3 á 4 zonder enige moeite), een fitnessruimte of een thuisbioscoop. Hier zijn ook de aansluitingen voor was-/droogcombinatie subtiel geïntegreerd in een kastenwand. Deze verdieping heeft een beschoten houten kap, waarvan de stoere kapconstructie en de stevige verankering een opvallend element vormen. Een authentiek detail is nog het originele katrol waarmee eens het klokje werd bediend. De rijke historie wordt gerespecteerd en draagt bij aan de unieke woonbeleving in dit mooie stukje Brabant.

EXTERIEUR
De lei-indes en de hagen aan de voorzijde dragen bij aan de landelijke uitstraling van deze monumentale villa. Aan de rechterzijde ligt een ruime oprit waardoor er altijd meerdere auto’s op eigen terrein geparkeerd kunne worden. De achtertuin heeft door zijn omvang en de imposante bomen een parkachtige uitstraling. Direct grenzend aan de woonkeuken ligt een groot terras waar je heerlijk zelf, met je gezin of gasten optimaal kunt genieten van de tuin.

ALGEMEEN
Enkele kamers in het woonhuis zijn voorzien van een ingebouwd (niet zichtbaar) dolby-surround systeem. Verder is de woning voorzien van een moderne alarm-/camera installatie (just in case).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).