De Moer

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

De Moer
Adres: Middelstraat 28 5176 NJ DE MOER
Vraagprijs: € 1.095.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1895
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 367 m2
Oppervlakte perceel: 1520 m2

Tegenwoordig willen we allemaal bijzonder wonen en het liefst in een heerlijk huis dat van alles ook het beste heeft. Klassiek maar ook modern, praktisch maar toch sfeervol, ruim maar ook makkelijk schoon te houden, in de vrije natuur maar ook nabij voorzieningen. Dat is natuurlijk onbegonnen werk en dat weten we ook wel maar ergens hopen we toch dat we vroeg of laat dat ene pareltje vinden en daarom struinen we dag in dag uit trouw het internet af.

Deze gerenoveerde monumentale villa waar moderne techniek samenkomt met ruimte, stijl en pure klasse zou wel eens die woning kunnen zijn die het allemaal heeft.
Hier vinden we nog natuur, landschap en rust te vinden in een tempo zoals we dat alleen nog maar kennen van vroeger maar ook heeft het de moderne en wereldse voorzieningen waar we vandaag de dag maar niet zonder lijken te kunnen. De hoge ramen met roedeverdeling, de leilindes aan de voorzijde en de verfijnde details in het metselwerk trekken je aandacht en nodigen je uit voor een nadere kennismaking. De sfeer die je binnen ervaart is ongeëvenaard en is het resultaat van een zeer geslaagde verbouwing waarbij de moderne techniek en de authentieke stijl perfect met elkaar zijn verenigd. Deze woning biedt je de mogelijkheid om met een heel gezin (5 slaapkamers of meer) zeer ruim te wonen en werken (kantoor, praktijk of atelier) volgens de moderne wensen en eisen van deze tijd.

LIGGING
Deze statige villa staat in het centrum van het bijzondere dorpje De Moer, één van de mooiste en best bewaarde geheimen van Brabant. Dit dorpje ligt enerzijds verborgen midden in de natuur binnen de driehoek die gevormd wordt door de steden Tilburg, Waalwijk en Breda. Binnen tien autominuten zit je op de A27, A58 of A59. Vliegvelden, golfbanen, sportclubs, winkels, scholen, universiteiten, en steden met al hun voorzieningen liggen nabij en zijn in ruime mate aanwezig.

INDELING
BEGANE GROND
Via een ruime natuursteen afgewerkte entree kom je in een prachtige hal. De sierlijk vormgegeven trap die geschilderd in een diepzwarte kleur trekt gelijk je aandacht en vormt een geslaagde combinatie met de strak gestucte muren, de ornamenten aan het plafond, de prachtige grote paneeldeuren en de speelse tegelvloer. De voordeur met een grappig rond raampje, een authentieke trekbel met een vrolijke noot en het speelse licht van een glas-in-lood raam zorgen voor de juiste huiselijke sfeer. Achter aan het einde van de hal ligt de garderobe en het ruime moderne gastentoilet.

De kamers beneden, de living en een moderne werk-/studeerkamer zijn van flinke afmeting. Beide kamers hebben een hoog plafond met sierlijst en een visgraat parketvloer. Door de hoge ramen is er overdadig veel licht en geniet je van de rondom gelegen tuin met de grote monumentale bomen. Een zwart en groen geaderde marmeren schouw met houtkachel is de sfeermaker in het zitgedeelte; als de avonden koeler worden geniet je hier heerlijk van een knapperend haardvuur. De werk-/studeerkamer is ruim genoeg voor drie á vier werkplekken en maar kan ook als slaapkamer op de begane grond gebruikt worden.

Aan de tuinzijde van de woning ligt de ruime landelijke woonkeuken met de aangrenzende eetkamer. De originele art-déco wandtegels, de authentieke schouw met zwart hoogglans AGA-fornuis en het hoge plafond geven extra sfeer aan de maaltijden. Vanuit de keuken gaat een trap naar wijn- en provisiekelder. De eetkamer staat bol van karakter en heeft ruim zicht op de achtertuin. Ook in deze kamer staat een gezellige houtkachel voor de sfeer. Vanuit de eetkamer is er een doorloop naar de inpandig garage annex bijkeuken.

EERSTE VERDIEPING
De overloop is strak en rustig; een groot raam in de achtergevel zorgt voor veel lichtinval en er ligt een stoere houten vloer van de allerbeste kwaliteit. De verdieping heeft drie grote slaapkamers. Aan de voorzijde ligt de gasten badkamer. Deze is v.z.v. een douche, toilet en een wastafel; ideaal voor inwonende kinderen of de logees. De hoofdbadkamer en van vijfsterren niveau en heeft een modern ligbad dat klassiek is vormgegeven op pootjes, een marmeren wastafel en een grote doucheruimte met een dubbele stortdouche.

TWEEDE VERDIEPING
Een vaste trap brengt je nog een verdieping hoger. Deze enorme multifunctionele ruimte biedt de mogelijkheid voor extra slaapkamers (3 á 4 zonder enige moeite), een fitnessruimte of een thuisbioscoop. Hier zijn ook de aansluitingen voor was-/droogcombinatie subtiel weggewerkt in een kastenwand. Deze verdieping heeft een mooie houten kap waarbij de stevige en indrukwekkende kapconstructie bewust in het zicht is gelaten. Een authentiek detail is nog het originele katrol waarmee eens het klokje in de nok van het dak werd bediend. De rijke historie is zoveel als mogelijk gerespecteerd en draagt zo bij aan de unieke woonbeleving van deze bijzondere villa.

EXTERIEUR
De lindes en hagen aan de voorzijde dragen bij aan de landelijke uitstraling van deze monumentale villa. Rechts voor de garage ligt een ruime oprit zodat er altijd voldoende parkeerruimte is voor bewoners en bezoekers. De achtertuin heeft door zijn omvang, vijver en de imposante bomen een parkachtige uitstraling. Direct grenzend aan de woonkeuken ligt een groot terras waar je in de zomer heerlijk kunt eten en genieten van de tuin. Op circa 200 meter afstand ligt het landgoed Huis ter Heide. Dit aantrekkelijke natuurgebied vol heide en grote vennen is eigendom van Natuurmonumenten en herbergt bijzondere soorten planten en dieren. Hier kom je pas echt tot rust. Dit landgoed sluit aan op één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland: Het Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen.

ALGEMEEN
Het woonhuis is voorzien van een ingebouwd (niet zichtbaar) dolby-surround systeem.
Verder is de woning voorzien van een moderne alarm-/camera installatie (just in case).


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).